ΔΕΝΔΙΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Δημοκρατίας η αυτοδυναμία

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι «είναι προσκολλημένη στην εξουσία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που επισωρεύει στην εθνική οικονομία και την κοινωνία».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία, κάτι το οποίο -όπως είπε- είναι εφικτό βάσει των ευρημάτων στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων.

Αναφορικά με την πιθανότητα εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «εάν και εφόσον συμβεί, δεν συνιστά κανενός είδους επιτυχία από την πλευρά της κυβέρνησης». Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, «δείχνει το πόσο προσκολλημένη στην εξουσία παραμένει αδιαφορώντας για τα προβλήματα που επισωρεύει στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή», ξεκαθαρίζοντας: «Σε όσα τεχνάσματα και αν καταφύγει ο κ. Τσίπρας, σε όσες εντολές στον κ. Τσακαλώτο να “τα δώσει όλα” και αν καταφύγει, δεν πρόκειται να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ήττας».

Επίσης, ο κ. Δένδιας μίλησε για τον διάχυτο «αντι-ελιτισμό» που επικρατεί στην Ευρώπη και τον κόσμο και υποστηρίζει ότι «είτε στην Ελλάδα, είτε παγκοσμίως η Δημοκρατία οφείλει να βρει απαντήσεις και να πείσει εκ νέου τους πολίτες ότι η εμπλοκή τους με τα κοινά, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, τους αφορά άμεσα».

Τέλος, σχολιάζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζάεφ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «η ίδια η συμφωνία εμπεριέχει πηγές μελλοντικών προβλημάτων», σημειώνοντας πως «ο κ. Ζάεφ να προσπάθησε να διορθώσει κάπως τα πράγματα, μετά το σάλο που προκλήθηκε». Όμως, ο κ. Δένδιας διερωτήθηκε: «Τι θα γίνει αν αναδειχθεί κυβέρνηση της χώρας στο μέλλον το VMRO με τις γνωστές ακραίες θέσεις του;».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.