Μύδροι Τσίπρα για «μπαχαλάκηδες» και… «μπαχαλάκηδες της νομιμότητας»

Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το θέμα της ανομίας, την οποία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας τόσο κατά τη συνέντευξή του στον Flash όσο και κατά την ομιλία του στην Κοζάνη το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «νεοσυντηριτισμό» και «ακρότητες», τονίζοντας πως «προκειμένου να στρέψουν τα μάτια των πολιτών και της κοινής γνώμης και του συντηρητικού ακροατηρίου τους από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν το προσφυγικό στήνουν επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, στις σχολές, ακόμα και σε κινηματογράφους όπου μπαίνουν ένστολοι να βγάλουν ανήλικους από μια κινηματογραφική ταινία η οποία σπάει τα ταμεία, ακόμα και σε κλαμπ όπου πηγαίνουν στους νέους ανθρώπους και τους συμπεριφέρονται λες και είναι τα καρτέλ της κοκαΐνης της Κολομβίας».

«Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τα καρτέλ των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας;

»Γιατί στα Εξάρχεια, αντί να πηγαίνουν να χτυπάνε τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που τα ξέρουμε και τα ξέρουν κι εμείς χτυπήσαμε δυο φορές και συλλάβαμε γιάφκες για διακίνηση ναρκωτικών, πηγαίνουν και συλλαμβάνουν μωρομάνες, πρόσφυγες και μετανάστες με τα παιδιά τους;

»Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν την ευθύνη για τη διάδοση των ναρκωτικών, παρά μονάχα πάνε στα κλαμπ να πιάνουν ανήλικα παιδιά;» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, καταλήγοντας ότι το κάνουν για λόγους «επικοινωνίας και όχι ουσίας».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε δε και στο θέμα με την εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και τις επιθέσεις σε φοιτητές, διαχωρίζοντάς τους από τους «μπαχαλάκηδες», ενόψει και της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Όπου υπάρχουν εστίες μπαχαλάκηδων πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με το νόμο και αυτό για να γίνει δε χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο, μπορούσαν να γίνουν και με τον προηγούμενο νόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σε λίγες μέρες δεν γιορτάζουμε την αντιπαράθεση μπαχαλάκηδων-αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο.

»Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την εξέγερση της νεολαίας απέναντι στην ξενοκίνητη δικτατορία, το 1973.

»Ακριβώς λοιπόν επειδή σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχει μια βαριά ιστορία, θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων, ακόμα κι αν είναι μειοψηφία, να διακινούν τις απόψεις και τις θέσεις τους.

»Όχι το δικαίωμα στο μπάχαλο.

»Είμαστε καθαροί απέναντι σ’ αυτό.

»Όπου υπάρχουν τέτοιες εστίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με το νόμο.

»Και δεν χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο για να γίνουν αυτά.

»Μπορούσαν να γίνουν και με τον προηγούμενο νόμο.

»Όπου υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα μέσα στα Πανεπιστήμια μπορούσε και έπρεπε να επεμβαίνει ο νόμος και να αποκαθίσταται η τάξη.

»Όμως απέναντι στη διακίνηση των ιδεών, απέναντι στα νέα παιδιά που χωρίς κουκούλες αλλά με τα σώματά τους και με τα τραγούδια τους βγαίνουν να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, δεν θα ανεχθούμε αυτή την εικόνα.

»Την εικόνα να βρίσκονται αντιμέτωποι στις δυνάμεις καταστολής, να τους ξυλοφορτώνουν, να τους ποτίζουν χημικά και την άλλη μέρα να πηγαίνουν στα σπίτια τους για να τους συλλαμβάνουν.

»Αυτές είναι εικόνες που είναι βγαλμένες από τη δεκαετία του ΄50 και του μετεμφυλιακού κράτους. Δεν είναι για την Ελλάδα του 2019.

»Ακριβώς λοιπόν επειδή εμείς ξέρουμε ότι θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και θα έχουμε ένα βαρύ καθήκον ως δημοκρατική παράταξη στον τόπο μας, κι όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού, θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα όσα πραξικοπήματα κι αν κάνουν στη Βουλή, ακριβώς γι αυτό το λόγο θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είμαστε, λέει, με τους
μπαχαλάκηδες».

«Είναι προφανές ότι είμαστε με το δίκαιο και με τη Δημοκρατία» κατέληξε και συνέδεσε την ανομία με τα εγκλήματα του «λευκού κολάρου», τονίζοντας ότι «αυτοί που θέλουν να αποκαταστήσουν δήθεν τη νομιμότητα, γιατί την εξαντλούν στα ανυπεράσπιστα παιδιά 17 και 18 ετών και δεν πάνε να την εφαρμόσουν αυτή τη νομιμότητα και απέναντι στους εγκληματίες του λευκού κολάρου;»

Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε «γιατί δεν την εξαντλούν απέναντι στους τραπεζίτες που τους δίνουν σήμερα ασυλία και απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να το βγάλουν λάδι με την παραγραφή των αδικημάτων τους;.

»Γιατί, γιατί άραγε δεν ψηφίζουν την ερμηνευτική δήλωση που εμείς έχουμε βάλει στο άρθρο 86 του Συντάγματος στη συνταγματική αναθεώρηση, που λέει το πολύ απλό, ότι η δωροδοκία πολιτικών δεν εμπίπτει στα καθήκοντα των υπουργών, δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να χρηματίζεται και άρα δεν μπορεί να υπάρχει αποσβεστική προθεσμία, παραγραφή δηλαδή για τη δωροδοκία, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ το άρθρο 86.

»Γιατί δεν το δέχονται αυτό; Και γιατί προχωρούν σ’ αυτή τη νομοθετική ρύθμιση που δίνει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για εγκληματικές δραστηριότητες;

»Αυτοί δεν είναι μπαχαλάκηδες της ευταξίας και της νομιμότητας;».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.