Παναγιωτόπουλος προς Αμερικανό αντιστράτηγο: Ο στρατός μας θα ματώσει πάλι δίπλα σας!

Με μια φράση που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές σελίδες της αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αντιστράτηγο Κρίστοφερ Καβόλυ, του υποσχέθηκε, πως «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον»!

Ο υπουργός βρέθηκε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Χερσαίων Δυνάμεων. Κατά την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Αμερικανό  αντιστράτηγο είπε: «Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των συμμάχων της. Πάντα στεκόταν στο πλευρό των συμμάχων της, τουλάχιστον εκείνων που δεν αμφισβητούν την εδαφική και κυριαρχική μας ακεραιότητα. Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πολεμήσαμε στο πλάι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον. Τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε μέλη αυτών των συμμαχιών, τιμούμε το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή του δυτικού κόσμου, υπερασπίζοντας συχνά την ακεραιότητα του δυτικού κόσμου, την ελευθερία και τη δημοκρατία».

Όπως σχολιάστηκε εντόνως και στο διαδίκτυο, το παραπάνω απόσπασμα εκκινεί το ύφος και την ιδεολογία του από την διάσημη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος, ως πρωθυπουργός το 1945, υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας το τιμητικό άγημα είπε: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.