«Επίθεση» Μιχαηλίδου κατά Ελλήνων: «Τυραννική μειοψηφία» όσοι αντιδρούν για το μεταναστευτικό – Φτιάχνουν νέες δομές με έξοδα του ΥΠΕΘΑ

Σε μια προκλητική δήλωση προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας, στοχοποιώντας τους Έλληνες που επηρεάζονται άμεσα από την τραγωδία του μεταναστευτικού και την πρωτοφανή ανεπάρκεια της ελληνικής πολιτείας.

«Τυραννία της μειοψηφίας που δημιουργεί εντυπώσεις» αποτελούν λοιπόν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων για το μεταναστευτικό, μια «μειοψηφία» της οποίας τη φωνή το κράτος προσπαθεί να φιμώσει, ωστόσο φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει. Οι καταγγελίες αυξάνονται και οι εκρήξεις βίας και οι «τρύπες» της εσωτερικής ασφάλειας έρχονται στο φως.

Σε μια περίοδο που η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μεταβάλλεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και τα ξένα στοιχεία αποτελούν βασικούς παράγοντες αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, η ΝΔ με έξοδα του κατακρεουργημένου οικονομικά υπουργείου Άμυνας, παραχωρεί τέσσερα ακίνητα του δημοσίου για στέγαση των προσφύγων (Ακίνητα που προφανώς πριν το 2015 δεν μπουρούσαν να στεγάσουν ευάλωτους Έλληνες). Ο Έλληνας πλέον αντιμετωπίζεται ως μειονότητα μέσα στη χώρα του και η αλλοίωση του πληθυσμού βρίσκεται προ των πυλών.

Τη δημιουργία και νέων ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων, σε συνεργασία με τους δήμους, προανήγγειλε το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός τους, καθώς έφτασαν στις 4.800 τον Νοέμβριο από τα οποία τα 1070 βρίσκονται στο ΚΥΤ της Μόριας. Ήδη στο κάλεσμα, που απηύθυνε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ανταποκρίθηκε η Κρήτη και θα δημιουργηθούν 400 θέσεις σε δομές φιλοξενίας στους τέσσερις νομούς του νησιού.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η χρηματοδότηση θέσεων σε ξενοδοχειακές μονάδες για τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Η Δόμνα Μιχαηλίδου επέκρινε την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, υποστηρίζοντας , ότι 180 θέσεις σε ξενοδοχεία ήταν κενές, παρόλο που υπήρχε χρηματοδότηση γι΄αυτές και επεσήμανε ότι 57 έχουν ήδη καλυφθεί.

Επιπλέον θα υπάρξει αξιοποίηση τριών ακινήτων του δημοσίου έως το τέλος του 2019 για μετατροπή τους σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

Να σημειωθεί, ότι από τα 4.800 προσφυγόπουλα που υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας, για τα 1178 αγνοείται η τύχη τους και γίνεται προσπάθεια από τις κρατικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό τους.

Για «τυραννία της μειοψηφίας που δημιουργεί εντυπώσεις» έκανε λόγο η υφυπουργός Εργασίας, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους.

Τέσσερα ακίνητα του Δημοσίου για τη στέγαση προσφύγων

Όπως υπογράμμισε, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, συνεργάζονται, προκειμένου το δεύτερο να ανακαινίσει τέσσερα ακίνητα, τα οποία, μέσω διαδικασίας διαγωνισμού ή ανάθεσης, θα παραχωρηθούν προς αξιοποίηση, με σκοπό τη δημιουργία ξενώνων, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, τουλάχιστον τρία από τα τέσσερα κτίρια θα είναι έτοιμα προς χρήση, πριν από το τέλος του χρόνου».

Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου συμπλήρωσε ότι μία ενέργεια στην οποία προχώρησε το υπουργείο, είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης του σχεδιασμού που υπάρχει για την προώθηση εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας, όπως αυτή της αναδοχής.

«Η δράση αυτή αποτελεί μία μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα στέγασης ασυνόδευτων παιδιών. Όπως αποδεικνύεται, έναν χρόνο μετά, ο νόμος περί αναδοχής του 2018 έχει σημαντικά κενά, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν νομοθετικά. Οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται ήδη εντός υπουργείου», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται η αναδοχή παιδιών να αφορά αρχικά παιδιά από την Ελλάδα και, στη συνέχεια, παιδιά από τρίτες χώρες.

«Επιπλέον, το υπουργείο σε συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπροσώπους της στοχεύει στην επίσπευση των διαδικασιών επανεγκατάστασης και οικογενειακής επανένωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων», υπογράμμισε η υφυπουργός Εργασίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.