ΤΑ «ΘΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ μέσω των Financial Times

mitsotakis-financial-times.jpg «Από σύμβουλος της McKinsey φαβορί για πρωθυπουργός» αναφέρει η εφημερίδα και κάνει εκτενή αναφορά στο ρόλο της οικογένειας του προέδρου της Ν.Δ. στην ελληνική πολιτική σκηνή. | EUROKINISSI 05.12.2018, 13:33 | Ετικέτες:  Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, πρωθυπουργός, εκλογές Συντάκτης:  efsyn.gr

«Από πρώην σύμβουλος της McKinsey φαβορί για την πρωθυπουργία της Ελλάδας» είναι το τίτλος των Financial Times για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη συνέντευξή του, δεν παρέλειψε να δώσει υποσχέσεις γα αλλαγές στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της Παιδείας.

Σε μία συνέντευξη-αφιέρωμα όπου γίνεται αναφορά στο παρελθόν της οικογένειάς του στην πολιτική σκηνή, οι Financial Times σημειώνουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης φαντάζει βάσει των δημοσκοπήσεων ως το φαβορί για να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα, λέει τα δικά του «θα» υποσχόμενος αλλαγές στο επιχειρηματικό κλίμα, αύξηση των επενδύσεων και κινητοποίηση των εγχώριων επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προαναγγέλλει επίσης ότι «οι πολίτες θα δουν να υλοποιείται άμεσα ένα συστηματικό σχέδιο για να ξεμπλοκάρουμε ευρείας κλίμακας επενδυτικά σχέδια, ξεκινώντας από το Ελληνικό, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό και με μεγάλο συμβολισμό».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να υποσχεθεί πως θα βάλει τέλος στη διαπλοκή δηλώνοντας «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

Δεσμεύθηκε, πάντως, απέναντι στην επιχειρηματική κοινότητα για μείωση φόρων αποκατάσταση της ρευστότητας, ενώ τους κάλεσε να «να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν «προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών».

Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα της διαπλοκής ανάμεσα «σε ολιγάρχες, πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μέσα ενημέρωσης και ποδοσφαιρικές ομάδες ως εργαλεία για απόκτηση εύνοιας» και πολιτικούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αλλαγές: «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά ο Μητσοτάκης Διαψεύδει η Σπυράκη τα περί κατάργησης αντιπροέδρων Ο Αδωνις απειλεί τα μέλη της εξεταστικής  …

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.