“Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ” ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ της εκδήλωσης με τον Αλ. Τσίπρα την ερχόμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη.  

“Η Μακεδονία λέει «ναι» στη δημοκρατία, ναι στην αλληλεγγύη, και όχι στον εθνικισμό και τον φασισμό”, είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την εκδήλωση, τόνισε ο  γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι πυκνώνουν τα φαινόμενα προπηλακισμών πολιτών και έκανε λόγο για νεοφασιστικές εκδηλώσεις.

«Το προηγούμενο Σάββατο βεβηλώθηκε το μνημείο των ελευθερωτών της ΕΛΑΣ. Πριν μήνες ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπέστη άγρια επίθεση και έχει υποστεί και άλλες. Στη Λευκίμμη δολοφονήθηκε εργάτης γης αλβανική καταγωγής από κάποιον που φέρεται να ήταν μέλος της ΧΑ. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν γεγονότα τα οποία επιβάλουν την πολιτική επαγρύπνηση των πολιτικών δυνάμεων, τι άλλο περιμένουμε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Έχουμε νεοφασιστικές εκδηλώσεις. Πρέπει να δείξουνε επαγρύπνηση όχι μόνο τα κόμματα αλλά και οι οικογένειες. Να εγκαλέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις να μην στρώνουν το έδαφος σε τέτοια μισαλλόδοξα κηρύγματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών. “Η ΝΔ μπορεί να έχει τις δικές τις απόψεις απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει το δικαίωμα να χωρίζει τους Έλληνες σε πατριώτες και προδότες” σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν συμφωνεί με το σύνθημα “η δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία”.

sko.jpg

“Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέτρεξε να χρησιμοποιήσει μια διχαστική ρητορική, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση απάντησε με ένα σαφή τρόπο και αναδίπλωσε ο Ζάεφ”, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Επίσης, ο  Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε “ιστορική ευκαιρία την Συμφωνία των Πρεσπών” προσθέτοντας ότι “δημιουργεί νέες προοπτικές για την Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλονίκη”.

Ερωτηθείς για την υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό του τόνισε ότι “Μας ενοχλεί η στενά κομματική αντίληψη από πλευράς της ΝΔ ότι έρχεται να χρίσει τους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης. Ο κ. Ταχιάος θα κριθεί από τους Θεσσαλονικείς”.

Διαβάστε επίσης: Π. Σκουρλέτης: Την Κ. Νοτοπούλου προτείνουν για τον Δ. Θεσσαλονίκης αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: http://www.thestival.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.