Κατρούγκαλος: Ο υποκριτής Μητσοτάκης να εξηγήσει τις θέσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για «κυβιστίσεις» στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, αν και αποτιμά θετικά τις δηλώσεις του υπουργού, Νίκου Δένδια και της βουλευτού και πρώην ΥΠΕΞ, Ντόρας Μπακογιάννη.

«Καλωσορίζουμε τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τη σημασία που έχει η πλήρης και συνεπής τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε αντίθεση με τη διγλωσσία πολλών άλλων κυβερνητικών στελεχών» αναφέρει ο κ. Κατρούγκαλος και προσθέτει: «Επίσης, χαιρετίζουμε τη δήλωση της βουλευτού της ΝΔ, και πρώην ΥΠΕΞ, κας Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία καλεί τον κ. Δένδια να πάρει πρωτοβουλίες για στήριξη της συμφωνίας, παραδέχεται ότι ο λαϊκισμός ενέχει σοβαρούς εθνικούς κινδύνους και καταδικάζει τις φωνές που μιλούν για κατάργηση της συμφωνίας».

Ακολούθως επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως αναφέρει, «επένδυσε στον εθνολαϊκισμό και την υποκρισία, αντιτασσόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέχεται σήμερα όσους μιλούν για κατάργηση της συμφωνίας και έχει αναγάγει την λογική της αδράνειας σε εξωτερική πολιτική της χώρας».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει τις θέσεις της κυβέρνησής του, επισημαίνει ο κ. Κατρούγκαλος και καταλήγει λέγοντας ότι «παρόλο που έχουμε χάσει το μέτρημα με τις κυβιστήσεις της ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι αναμφίβολα σημαντική η αναγνώριση της πραγματικότητας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.