Και ξαφνικά Γιαννίτσης στην ατζέντα Κυριάκου – Φώφης !!!

Επαφή τριων κορυφαίων παραγόντων ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πραγματοποιηθήκε το προηγούμενο διάστημα – σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες – μακριά από τα “αδιάκριτα” βλέματα και στο “τραπέζι της συζήτησης” έπεσαν όλα τα “κοινού και άμεσου ενδιαφέροντος” θέματα, για τις ηγεσίες των δύο κομμάτων, που το επόμενο διάστημα αναμενεται να έρθουν “πιο κοντά” από ποτέ, από τότε που συγκυβέρνησαν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (περίοδος 2011-2014 )!

Σύμφωνα με τις ίδιες – μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση – πηγές, εκτός από το θέμα της Novartis (και τους χειρισμούς στην προανακριτική), την ψήφο των αποδήμων και τον τρόπο εκλογής του ΠτΔ, στην κουβέντα προστέθηκε ένα ακόμα όνομα στην – πολύ στενή – λίστα του Κυριάκου και της Φώφης, με τους πιθανούς υποψήφιους αντικαταστάτες του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρόσωπο που προτάθηκε – από πλευράς ΚΙΝΑΛ – ως εναλλακτικό σενάριο, ηταν ο πρώην κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Τάσος Γιαννίτσης!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μόνη αντίδραση από το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ ήταν το ερώτημα εάν το ΚΙΝΑΛ θα εχει διαθέσιμη “όλη την κοινοβουλευτική του δύναμη” στην ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ. Η άλλη πλευρά – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – επιφυλάχθηκε να απαντήσει με σιγουριά, μετά τις όποιες εξελίξεις στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου ή, την παράταση της θητείας της Φωφης Γεννηματά μεχρι την ολοκλήρωση της θητείας της και ως προέδρου του ΚΙΝΑΛ…

Είναι εμφανές πάντως ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ψάχνουν επιλογή για επόμενο ΠτΔ, αλλά … για “λύση”!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.