Βολεύτηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος – Ποια θέση αναλαμβάνει

Στη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ τοποθετείται ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με απόφαση την οποία υπογράφει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα τοποθετείται Πρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Βάρρας και αντιπρόεδρος ο συντονιστής προγράμματος της ΝΔ για τον αγροδιατροφικό τομέα κ. Δημήτρης Μελάς.

Ο κ. Λυκουρέντζος, που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει στο παρελθόν υπ. Υγείας, είχε αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος.

Έχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που είναι ο ελληνικός οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων και εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεφαλής αναλάβει στη θέση του νυν προέδρου Αθανάσιου Καπρέλη, ο κ. Γρηγόρης Βάρρας που είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Εργαστήριο Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Στον ίδιο Οργανισμό αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μελάς, που είχε κατέλθει τον περασμένο Μάιο ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος, ενώ το 2016 τον είχε καλέσει ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τη θέση του συντονιστή προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.