ΜΚΟ «ανάβει φωτιές» με έκθεσή της που έχει τίτλο: Η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης – Ένας μακροχρόνιος αγώνας για δικαιώματα και αναγνώριση

Η διεθνής ΜΚΟ MRG (Minority Rights Group International) προκαλεί με έκθεσή της για τη Δυτική Θράκη, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα» και ζητώντας άμεση αναγνώρισή της από την Ελλάδα!

Το θέμα φυσικά έχει σε πρώτη ζήτηση το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu:
https://www.aa.com.tr/en/turkey/greece-must-recognize-turkish-minority-in-w-thrace/1624184

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να αναγνωρίσουν την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και να απομακρύνουν όλα τα εμπόδια για την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων τους», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Minority Rights Group Europe (MRGE).

Και συνεχίζει: «Τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, την περιοχή στην Ελλάδα που συνορεύει με την Τουρκία και τη Βουλγαρία και όπου συναντιούνται οι ηπείροι της Ευρώπης και της Ασίας, έχουν αυξηθεί περαιτέρω τις τελευταίες δεκαετίες. Η Δυτική Θράκη φιλοξενεί εδώ και καιρό μια σημαντική μειονοτική κοινότητα περίπου 140.000 Μουσουλμάνων, κυρίως Τούρκων. Μέχρι σήμερα, όμως, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η MRG είναι μια διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με διεθνές κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο. Έχει συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) και καθεστώς παρατηρητή στην Αφρικανική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα δικαιώματα των λαών.

«Η MRG είναι η κορυφαία διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εργάζεται για την εξασφάλιση δικαιωμάτων για εθνοτικές, θρησκευτικές και γλωσσικές μειονότητες και ιθαγενείς σε όλο τον κόσμο», αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΜΚΟ.

Διαβάστε ΕΔΩ στα ελληνικά ολόκληρη την έκθεση της ΜΚΟ για τη Δυτική Θράκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.