Ο Τσίπρας στην Κρήτη για τον isyriza -ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κρήτη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να στηρίξει το μεγαλύτερο εγχείρημα διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει από συστάσεως του κόμματος. Αφού επισκέφτηκε την Αχαΐα την περασμένη εβδομάδα, σήμερα επισκέφτηκε τα Χανιά, ενώ αύριο θα βρεθεί στο Ρέθυμνο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο, ξεκίνησε δυναμικά, αφού μετά τις εκλογές 13.000 άνθρωποι έσπευσαν να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να αποκτήσουν την ιδιότητα μέλους. Οι περίπου 7.000 εξ αυτών το έκαναν μόλις τις τελευταίες ημέρες και από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης όταν και άνοιξε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza για τον σκοπό αυτό.

Ο Τσίπρας χαλαρώνει στην Κρήτη πίνοντας καφέ -«Τώρα απολαμβάνουμε το νησί» | iefimerida.gr 1

Οι υπόλοιποι 6.000 είχαν σπεύσει από τις εκλογές και μετά στις Οργανώσεις Βάσης του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια προκειμένου να εγγραφούν μέλη του κόμματος. Τα νούμερα είναι πολύ ικανοποιητικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 30.000 μέλη και ότι η όλη διαδικασία, τετράμηνης διάρκειας, ξεκίνησε μόλις τώρα ενώ θα διοργανωθούν εκδηλώσεις – συγκεντρώσεις και στους υπόλοιπους 52 νομούς της χώρας με την παρουσία όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος.

Συνέντευξη Τσίπρα εφ’ όλης της ύλης

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη στο Κρήτη TV, η οποία και θα προβληθεί, σήμερα το βράδυ. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών, την προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη.

Ειδικά για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα και κατέληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παραπέμπει τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό: από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε.

Ο Τσίπρας χαλαρώνει στην Κρήτη πίνοντας καφέ -«Τώρα απολαμβάνουμε το νησί» | iefimerida.gr 2

Τέλος, σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία, καλώντας τον καθένα να φανταστεί να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε, αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Πως μπορεί κάποιος να γραφτεί μέσω του «isyriza»

  • Πρώτα πρέπει να κάνουν την εγγραφή τους και μετά να επιλέξουν είσοδο. Στην αντίθετη περίπτωση απλά δεν θα τους επιτρέπετε η είσοδος.
  • Κατά τη διάρκεια της εγγραφής πρέπει να δηλώσουν email και αριθμό τηλεφώνου.
  • Όσοι έχουν εγγραφεί στο κόμμα μέσω της ιστοσελίδας και δεν έχουν λάβει το επιβεβαιωτικό email πρέπει να ψάξουν στα ανεπιθύμητα (spam). Το σχετικό email θα τους έρθει από τη διεύθυνση nonreply@isyriza.gr.

Μετά από τα παραπάνω το μέλος θα αποκτήσει πρόσβαση στην ιστοσελίδα και θα μπορεί με τα στοιχεία του να κάνει είσοδο σε αυτήν. Επί του παρόντος θα μπορεί να ενημερωθεί κυρίως για τα νέα και τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Αργότερα θα υπάρχει γενικότερη πληροφόρηση ανά θεματικές ενότητες. Αμέσως μετά το νέο μέλος θα κλιθεί, με αυτοπρόσωπη παρουσία, να παραλάβει την κομματική του ταυτότητα και φυσικά να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις διεργασίες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.