ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ φόρων στα καύσιμα

Ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, αναμένεται να ανακοινώσει την αναστολή των αυξήσεων στους  φόρους των καυσίμων, στον απόηχο των αναταραχών στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο AFP, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος πρωθυπουργός σύντομα θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι μαζικές διαμαρτυρίες κατά των αυξανόμενων τιμών των καυσίμων που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία με διαδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού, οδήγησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις και καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, σκοπεύει να δηλώσει προσωρινή απαγόρευση στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

ΣχετικαΕμανουέλ Μακρόν: «Ντροπή» η βία στους δρόμους του Παρισιού (video, εικόνες)Εμανουέλ Μακρόν: «Ντροπή» η βία στους δρόμους του Παρισιού (video, εικόνες)

Σύμφωνα με το AFP, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης κατ΄πα τη διάρκεια συνάντησης με το κόμμα La Republique En Marche! ¦«Η Δημοκρατία σε κίνηση!»°.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει ακυρώσει επίσημα μια συνάντηση με τα «κίτρινα γιλέκα» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το France24.

Embedded rich media on Twitter

#BREAKING French PM to announce suspension of fuel tax hikes: government sources pic.twitter.com/swwhVtke5r

— AFP news agency (@AFP) December 4, 2018…

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.