Η απογοήτευση των άδειων εδράνων της ΝΔ

Του Πέτρου Κατσάκου
Προχθες κάποιος εκ των δύο βυθίστηκε στην απογοήτευση, καθώς είδε ότι το παιχνίδι, έτσι όπως το φαντάστηκε και το σχεδίασε, τελικά δεν βγαίνει. Όσο κι αν το προσπάθησαν. Όσο κι αν το πάλεψαν. Όσο κι αν τροφοδότησαν το ακροατήριό τους με υπερφίαλες προσδοκίες περί τελειωτικού χτυπήματος στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και στην κοινοβουλευτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. Δεν τους βγήκε. Δεν βγήκε με τις ύποπτες σχέσεις του Καμμένου με βαρυποινίτες, δεν τους βγήκε με τα έξοδα του Καμμένου στο Λονδίνο, δεν τους βγήκε και η μίζα του Καμμένου με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Δεν τους βγήκε πολιτικά. Δεν τους βγήκε επικοινωνιακά. Και τώρα ψάχνονται για το ποιος απογοήτευσε ποιον.
Μια προσεκτική ανάγνωση και των τριών “σκανδάλων Καμμένου” όπως αυτά παρουσιάστηκαν οδηγεί στη διαπίστωση ότι η πορεία που ακολουθήθηκε σε όλες τις περιπτώσεις είχε κοινό δρομολόγιο.
Οι “αποκαλύψεις” ενός μιντιακού ομίλου υιοθετούνται πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία, που αναλαμβάνει το καθήκον να πάει τις υποθέσεις στη Βουλή, βάζοντας στο στόχαστρο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος όλων αυτών των προσπαθειών, κάποιος αισθάνεται πλέον βαθύτατα απογοητευμένος από τη μέχρι σήμερα συνεργασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον συγκεκριμένο όμιλο. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι ούτε προχθες βγήκε, όλοι καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη συνεργασία. Ή ο όμιλος τροφοδοτεί τη Νέα Δημοκρατία με άσφαιρα “σκάνδαλα” της πλάκας, παρασέρνοντας το κόμμα σε εντός τους κοινοβουλίου περιπάτους του πρωθυπουργού ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τελικά την ικανότητα να εκμεταλλευτεί τα “πολεμοφόδια” με τα οποία θα χτυπούσε την κυβέρνηση στο ψαχνό και πολλάκις έχει για τον λόγο αυτό επιτιμηθεί από κορυφαίες πένες του εκδοτικού-επιχειρηματικού ομίλου.
Παρακολουθώντας πάντως τη προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή και κρίνοντας από την αναιμική παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. στα έδρανα, μια και ούτε οι μισοί δεν τίμησαν με την παρουσία τους την υποτιθέμενη “μητέρα των μαχών”, καταλαβαίνει κανείς ότι η απογοήτευση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους “προμηθευτές σκανδάλων” που η ηγεσία του κόμματος έχει επιλέξει είναι πλέον μετρήσιμη και καταγεγραμμένη διά της απουσίας. Τα πολιτικά αποτελέσματα που η μέχρι σήμερα συνεργασία των δύο μερών έχει παράξει είναι τόσο πενιχρά, ώστε σύντομα θα εμφανιστούν και οι τριγμοί που συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθούν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.