Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το Σχέδιο για τα Σύγχρονα Φέουδα.

Φαίνεται ότι αρχίζουν κιόλας να επαληθεύονται οι εκτιμήσεις σχετικά με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο ΕΔΩ, ο πρώτος μεγάλος στόχος του Μητσοτακικού καθεστώτος θα είναι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα γύρω στον Γενάρη-Φλεβάρη του 2020, εκτός απροόπτου. Οι νεοφιλελεύθεροι “τζιχαντιστές” της δεξιάς ετοιμάζονται να στρώσουν χαλί στους φεουδάρχες του 21ου αιώνα τους οποίους σήμερα αποκαλούμε “επενδυτές”.

Το σχέδιο θα εφαρμοστεί ανεμπόδιστα και σε πλήρη σύμπλευση με το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, καθώς οι φανατικοί τεχνοκράτες του Μητσοτάκη είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Όπως είναι φυσικό, οι περιοχές που προσφέρονται περισσότερο για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου, είναι αυτές που παρουσιάζουν την υψηλότερη ανεργία. Με τη Μητσοτακική δεξιά να έχει επικρατήσει κατά κράτος στους περισσότερους δήμους και περιφέρειες, θα είναι παιχνιδάκι για τους τοπικούς άρχοντες να στήσουν τα σύγχρονα φέουδα στις περιοχές τους, στο όνομα, ως συνήθως, της καταπολέμησης της ανεργίας.

Πράγματι, πριν από λίγες μέρες το Μητσοτακικό καθεστώς έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου.

Σωρεία διατάξεων στο περιβάλλον, στα εργασιακά και στην ασυδοσία των επιχειρηματιών, με άκρως νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, εξυπηρετήσεις ημετέρων και τεράστιο πολιτικό βάρος, περιλαμβάνονται στο περιβόητο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», που κατατέθηκε στη Βουλή.

Εκτός από αρκετές άλλες ρυθμίσεις που ήρθαν στην επιφάνεια και έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το νέο νόμο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκχωρούν καίριες υπηρεσίες τους σε ιδιώτες. Ειδικότερα δίνει τη δυνατότητα να παραχωρούν στους ιδιώτες την αποκομιδή απορριμάτων και την ανακύκλωση, την καθαριότητα, το πράσινο, τον ηλεκτροφωτισμό με δημόσιες συμβάσεις.

Στην ουσία οι Δήμοι, οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά συμβούλια καταργούνται και μετατρέπονται σε πρόσωπα και επιτροπές ανάθεσης υπηρεσιών για κέρδη σε επιχειρηματίες, αναθέσεις που συχνά θα γίνονται με το αζημίωτο! Οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και δη οι πολυεθνικές θα κυβερνάνε σε λίγο όχι εμμέσως αλλά αμέσως την χώρα με εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρο.

Πιο αναλυτικά, το άρθρο 179 αναφέρει ότι «εφόσον κατά την κρίση του δημοτικού συμβουλίου ανακύπτει αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, μπορεί με απόφαση του συμβουλίου να ανατίθενται με δημόσια σύμβαση η εκτέλεση των υπηρεσιών αυτών».

Φυσικά, αναμένεται οι ιδιωτικοποιήσεις να επεκταθούν και σε άλλους τομείς, όπως αυτή των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης. Πάντα με το πρόσχημα της αδυναμίας διαχείρισης χρεωμένων δημοτικών επιχειρήσεων και εξασφάλισης θέσεων εργασίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του νερού, το ντοκιμαντέρ Μέχρι την τελευταία σταγόνα: Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη, του Γιώργου Αυγερόπουλου, δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα και εξηγεί για ποιο λόγο μεγάλοι δήμοι και πόλεις σε όλη την Ευρώπη θέτουν τις υπηρεσίες παροχής νερού ξανά υπό δημοτικό έλεγχο. Αποδεικνύεται, χωρίς αμφιβολία, ότι το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης απέτυχε με πάταγο, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος χρήσης του νερού για τους καταναλωτές και φορτώνοντας με περισσότερο χρέος τους δήμους από τις ρήτρες που επέβαλλαν οι ιδιώτες.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες θα αποτελέσουν τον Δούρειο Ίππο για τη Δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Οι τοπικοί άρχοντες θα παίξουν τον ρόλο των ντίλερς για συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τη διαφθορά να μεγαλώνει αντί να μειώνεται. Το σχέδιο για τα σύγχρονα επιχειρηματικά φέουδα φαίνεται ότι εκτελείται κατά γράμμα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.