ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Ο Σάντσεθ μετά τις εκλογές στην Ανδαλουσία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), του οποίου ηγείται, θα συνεχίσει να προωθεί μια ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ισπανία μετά τα κέρδη που κατέγραψε ένα ακροδεξιό κόμμα, για πρώτη φορά μετά το τέλος της δικτατορίας, στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ανδαλουσία.

«Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να προωθεί μια ανανεωτική και ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ισπανία. Τα αποτελέσματα στην Ανδαλουσία ενισχύουν τη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία από τον φόβο», έγραψε ο Σάντσεθ στο Twitter.

Οι Σοσιαλιστές μπορεί να χάσουν τον έλεγχο της νότιας περιφέρειας καθώς το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο συνασπισμού μαζί τους μετά τις εκλογές όπου το PSOE παραμένει πρώτο κόμμα αλλά με μεγάλες απώλειες και στις οποίες το ακροδεξιό κόμμα Vox κέρδισε 12 έδρες στο κοινοβούλιο που αριθμεί συνολικά 109 έδρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.