Όταν η ΝΔ «παίζει» με τους πλημμυροπαθείς

Του Γιώργου Λακόπουλου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδύθηκε τον πρωθυπουργό με φόντο τη συμφορά στη Μάνδρα. Στη ΝΔ δεν πήραν είδηση ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ τάχθηκε αμέσως στο πλευρό της Ελλάδας;
“Φτιάχναμε καπέλα από χαρτί, είχαμε και ξύλινα τουφέκια…”. Υπέροχος στίχος του Λευτέρη Παπαδόπουλου -και μουσική του Λοΐζου- για τα παιδιά που έπαιζαν πόλεμο στις αλάνες. Κανείς δεν θα γράψει στίχους για τους μεγάλους που παίζουν… “κυβέρνηση”, στις λάσπες. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποδύθηκε τον Πρωθυπουργό με φόντο τη συμφορά στη Μάνδρα.
Σε μια δύσκολη ώρα- για να τιμήσει το ρόλο του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορούσε να επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, με την περιφερειακή και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και να θέσει στη διάθεση τους τις δυνάμεις του κόμματος του. Έτσι κάνουν στην Ευρώπη που τώρα ανακάλυψε. Η άσκηση αντιπολίτευσης έπεται. Αντί γι’ αυτό έστησε επικοινωνιακή φιέστα “λύνοντας” προβλήματα- δίκην Πρωθυπουργού.
Ούτε ένα τηλέφωνο στους υπουργούς που είχαν την εικόνα της καταστροφής. Συγκρότησε… ΙΧ επιτροπή για να μελετήσει το πρόβλημα ! Τι να μελετήσει; Τα μελετημένα;. Ας παει στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο ΤΕΕ να βρει όσες μελέτες θέλει. Τώρα πήρε είδηση ότι πνίγεται κόσμος στη Δυτική Αττική;
Όλοι ξέρουν τις αίτιες. Ο κυβερνήσεις του κόμματος του , η χούντα, αλλα και το ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, αφήσαν αυτές τις περιοχές ανοχύρωτες. Η ΕΡΕ και οσοι ακολούθησαν εκαναν πως δεν έβλεπαν τα ρέματα που μπαζώνονταν. Πριν από κάθε εκλογές έσπευδαν στα αυθαίρετα οι πολιτευτές τους, για υποσχεθούν φως νερό τηλέφωνο-και αργότερα νομιμοποίηση. Και οι τοπικό άρχοντες, δήμαρχοι -και της Αριστεράς- και νομάρχες, εκαναν αντίστοιχες διευκολύνσεις για ψηφαλάκια.
Σε ποιους ακριβώς θα αποδώσει ευθύνες τωρα ο Κυριάκος; Μήπως στον Τσίπρα, όπως ήδη έκανε; Σαν τους πολιτικούς του προγόνους του που χρέωναν στην Αριστερά ακόμη και τα φυσικά φαινόμενα.
Δεν ξέρουμε ποιος έπεισε τον πρόεδρο της ΝΔ να “αναλάβει” καθήκοντα πρωθυπουργού πριν την ώρα του -κατά τα πρότυπα του Γ. Παπανδρεου. Μα πόσο μοιάζουν τελικά… Αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τα υπεύθυνα κόμματα της αντιπολίτευσης στις φυσικές καταστροφές στηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας και συνδράμουν την κυβέρνηση της χώρας. Δεν καπηλεύονται τον πόνο των ανθρώπων – ειδικά αν η παράταξη τους ευθύνεται για τις αιτίες του. Δεν στήνουν …κυβερνητική παράγκα διπλα στο επίσημο κρατος -για να δείξουν τι καλοι κυβερνήτες που θα … είναι .
Η ΝΔ αυτογελοιοποιείται με τις “πεντε πρωτοβουλίες” της. Τι ακριβώς “πρώτη αποτίμηση του μεγέθους της καταστροφής και των βασικών αιτιών που συνετέλεσαν” έκανε η ΝΔ; Γιατι κοροϊδεύουν τον κόσμο; Τι σημαίνει ότι “ανέδειξαν τα πρώτα πέντε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων” -όταν η κυβέρνηση εχει ηδη ανακοινώσει και υλοποιει πολύ περισσότερα και παντως πολύ πιο αξιοπιστα; Ποιοι είναι τελικά λαϊκιστές και αδίστακτοι, μπροστά στο κομματικό όφελος;
Ποια ακριβώς εξουσια εχει ο αξιοθρήνητος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον οποιο ζήτησε “τη συνδρομή του για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τραγωδίας;”. Τι ακριβως να κανει;. Μήπως να ξαναπεί ότι φταίνε “οι κομμουνιστές που κυβερνούν την Ελλάδα”; Η ότι ο ιδιος “δεν έχει εμπιστοσύνη” στον Τσιπρας;- λες και τον ρώτησε κανεις. Από τον Βέμπερ κρέμεται η χωρα; Ποιους παραπλανά η ΝΔ όταν λεει ότι ο Μητσοτάκης τον ενημέρωσε και αυτος ειπε ότι “θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια”. Σε ποιον θα τη καταβάλει;.
Δεν πηραν ειδηση ότι ο προεδρος της Κομισιον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ τάχθηκε αμεσως στο πλευρό της Ελλαδας; Ότι οι διευθύνσεις της Κομισιον συνεργάζονται ηδη με την ελληνική κυβέρνηση. Ότι αρμόδιος κοινοτικός παράγων , ο Χρήστος Στυλιανίδης- ένας σπουδαίος επίτροπος από μικρη χώρα- ηταν από τη πρώτη στιγμή σε επαφη με τους Έλληνες υπουργους; Ουτε εφημερίδες δεν διαβάζουν;.
Ποια ακριβως αξία εχει ότι η …Μαρία Σπυράκη επικοινώνησε με κάποιον “συντονιστή του ΕΛΚ” για να συζητηθει το θέμα της Δυτικής Αττικής επόμενης συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ελλάδα να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης με την Ιταλία”; Καταλαβαίνουν τι λενε;

Πηγή: news247.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.