ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ : ΔΕΝ ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα

Εως το τέλος της εβδομάδας  και όχι αύριο, όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Αναστάσιος Τάγαρης μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες.

«Αύριο είναι πραγματικά ο στόχος για να ανοίξει. Γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες. Εκτιμώ ότι το άνοιγμα θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας» ανέφερε ο κ. Τάγαρης.

«Σήμερα περιμένουμε την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφαση, ώστε την Τρίτη να γίνουν οι τελικές δοκιμές, να ενημερωθούν τα κείμενα, και προς το τέλος της εβδομάδας να ξεκινήσει να ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τάγαρης ανέφερε πως αναμένεται η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας πως η πλατφόρμα δεν θα κλείσει μετά, προκειμένου να κάνουν αιτήσεις όσοι δεν προλάβουν ή αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Μάλιστα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ συνέστησε σε όσους πολίτες είχαν πρόβλημα πέρυσι με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ να επισκεφθούν από τώρα τα ΚΕΠ, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα, αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ.

Τις επόμενες ώρες εκδίδεται η υπουργική απόφαση με οριακές αλλαγές στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας λόγω εφαρμογής των νέων αντικειμενικών αξιών και αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Πηγή: https://www.tanea.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.