ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ για την αυτονομία της Καταλονίας

katalonia-ispania.jpg Μετά την διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Καταλονία το 2017, η Μαδρίτη πήρε τον άμεσο έλεγχο της διοίκησης της, ενώ κατηγόρησε για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και ανταρσία, τους ηγέτες του κινήματος της απόσχισης | (AP Photo/Manu Fernandez) 01.12.2018, 14:58 | Ετικέτες:  Καταλονία, Ισπανία, ανεξαρτησία, Μαδρίτη, φυλακές, δικαιοσύνη Συντάκτης:  efsyn.gr

Δεκατέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και δύο από τους φυλακισμένους ηγέτες του αποσχιστικού κινήματος που αναμένουν την δίκη τους, άρχισαν το Σάββατο (01/12) απεργία πείνας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο έναν από τους δικηγόρους τους, οι Τζόρντι Σάντσεθ κι Τζόρντι Τουρούλ διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση που έχουν από τα ισπανικά δικαστήρια.

Ο δικηγόρος δήλωσε πως ο Σάντσεθ και ο Τουρούλ αρνήθηκαν να φάνε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για «την αποτυχία των ισπανικών δικαστηρίων να διεκπεραιώσουν πολυάριθμες προσφυγές σε σχέση με τις υποθέσεις τους».

Μετά την διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Καταλονία το 2017, η Μαδρίτη πήρε τον άμεσο έλεγχο της διοίκησης της, ενώ κατηγόρησε για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και ανταρσία, τους ηγέτες του κινήματος της απόσχισης.

Εννέα από αυτούς βρίσκονται στην φυλακή, αναμένοντας την δίκη τους.

Μπορεί οι εντάσεις με την κυβέρνηση της Μαδρίτης να έχουν «χαλαρώσει» σε σχέση με πέρσι ωστόσο, η κυβέρνηση της Καταλονίας εξακολουθεί να υποστηρίζει το δημοψήφισμα για την απόσχιση από την Ισπανία, με την κυβέρνηση Σάντσεθ να δηλώνει πως δεν πρόκειται να το δεχθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με οδικό χάρτη για απόσχιση απαντά η Καταλονία στoν Σάντσεθ Δημοψήφισμα για αυξημένη αυτονομία στην Καταλονία προτείνει ο Σάντσεθ…

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.