«ΞΕΚΙΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ πόρων στη χώρα»

dimitris-tzanakopoulos.jpg Δημήτρης Τζανακόπουλος EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 02.12.2018, 15:31 | Ετικέτες:  Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, ΕΝΦΙΑ, Μνημόνιο Συντάκτης:  efsyn.gr

Ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος του λαού, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι «ήδη τα πρώτα οφέλη από την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια είναι ορατά». Επιτέθηκε δε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι υιοθετεί ακροδεξιά ρητορική και ατζέντα, στάση «πολλαπλά επικίνδυνη».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Kontranews», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας αναφέρει ότι τα πρώτα μέτρα άμεσης ανακούφισης «αλλάζουν ήδη την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων».

«Καθαρά λέμε στον Λαό ότι ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες σε βάρος του», τονίζει.

Όπως επισημαίνει, μετά την απαλλαγή από τους εξωτερικούς καταναγκασμούς που επιτεύχθηκε με την έξοδο από το μνημόνιο, ξεκινά μια διαδικασία ουσιαστικής αναδιανομής στη χώρα, με τους πόρους που εξασφαλίζονται από τη θετική πορεία της οικονομίας, όπως σημειώνει, να κατευθύνονται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τη μείωση της ανεργίας, την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση, για προεκλογικούς λόγους, αναστέλλει κατά 2 χρόνια τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων που είχε ψηφιστεί το ’13 και πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει μόνο για το ’19, για προεκλογικούς λόγους, απαντά ότι «πρόκειται περί αστείων ισχυρισμών.

»Αν θέλετε να βρείτε τον ορισμό της προεκλογικής εξαπάτησης, ανατρέξτε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που διατράνωνε την έξοδο από τα μνημόνια, μοίραζε φοροελαφρύνσεις και μέρισμα λίγους μήνες πριν από τις κάλπες, ενώ η χώρα συμπλήρωνε 6 χρόνια ύφεση, τα ταμεία είχαν στερέψει, η περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση είχε πάει στις καλένδες και το πρόγραμμα ήταν αναντίστρεπτα εκτός πορείας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η τρόικα στον σχετικό απολογισμό τότε».

Σημειώνει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί για το 2019 και θα μειωθεί περαιτέρω και το 2020 «διότι είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο για τα επόμενα χρόνια το οποίο θα ενισχύει την ανάπτυξη, δεν θα φορτώνει νέα ελλείμματα στις πλάτες της χώρας και θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο».

Για τις καταλήψεις

Με αφορμή το κύμα καταλήψεων και τη διάδοση ακροδεξιών-εθνικιστικών ιδεών στα σχολεία, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ για υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής και ατζέντας.

Όπως λέει πρόκειται για «πολλαπλώς επικίνδυνη στάση».

Και τονίζει: «Η Ν.Δ. νομιμοποιεί τις απόψεις του ακροδεξιού πολιτικού περιθωρίου».

Από την περίοδο Σαμαρά η ΝΔ «επί της ουσίας νομιμοποιεί στον πολιτικό διάλογο απόψεις και θέσεις που παραδοσιακά εκφέρει το ακροδεξιό πολιτικό περιθώριο» και πως το ότι πολιτεύεται στο Μακεδονικό με όρους «εθνικοφρόνων και μειοδοτών» έχει αποτύπωση σε κάθε έκφανση του πολιτικού ανταγωνισμού.

«Επομένως, εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο στο 16χρονο που θεωρεί – δίχως να έχει μελετήσει στην πραγματικότητα – τη Συμφωνία των Πρεσπών απαράδεκτη, από τη στιγμή που εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Ελληνικού λαού, κάνουν ακριβώς το ίδιο και επαναλαμβάνουν στη δημόσια σφαίρα απόψεις ακραίες, ατεκμηρίωτες, παραληρηματικές», δηλώνει.

Δημοσκοπήσεις

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, που φέρουν τη Ν.Δ. να προηγείται με μεγάλες διαφορές, υποστηρίζει «αν ένα κόμμα δεν ανησυχεί γι’ αυτές τις δημοσκοπήσεις, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας ότι το 2015 σε τρεις αναμετρήσεις παρουσιάζονταν δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν ντέρμπι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με μεγάλες διαφορές.

«Ούτως ή άλλως ήδη οι δημοσκόποι του συστήματος προσπαθούν ήδη να μειώσουν την ψαλίδα για να αποφύγουν τον απόλυτο εξευτελισμό τους όταν μιλήσουν οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας», σχολιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σε κοινωνικές προοδευτικές δυνάμεις» «Η εμπειρία 10 ετών κρίσης στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση»

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.