Ποιοι τρέμουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις «βόμβες» Παπαγγελόπουλου – Ποια γαλάζια στελέχη μπαινόβγαιναν στο γραφείο του και ποιες χάρες ζητούσαν

Ο πολιτικός διασυρμός της κυβέρνησης στην προανακριτική επιτροπή έχει ήδη προεξοφληθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontranews, με δεδομένο ότι το κατηγορητήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι για γέλια και για κλάματα.

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να γελοιοποιηθεί από αυτά που θα ακουστούν στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρέμουν στην κυριολεξία τις βόμβες Παπαγγελόπουλου. Σε τραγική θέση βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος φρόντιζε να έχει πάντα φιλικές σχέσεις με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όσο εκείνος βρισκόταν σε κορυφαίες δικαστικές θέσεις αλλά και στο διάστημα που ήταν διοικητής της ΕΥΠ.

Κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μπαινόβγαιναν στο γραφείο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και κάποια από αυτά απαιτούσαν εξυπηρετήσεις που κινούνταν στα όρια της νομιμότητας.

Ακόμα και την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στελέχη της Νέας Δημοκρατίας φρόντιζαν να κρατούν διαύλους επικοινωνίας με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο μηνυτής Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί από την προανακριτική επιτροπή να καταθέσει για τις συναντήσεις που είχε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το σχετικό ρεπορτάζ ο πρώην υπουργός θα αποκαλύψει στην προανακριτική τις συναντήσεις που είχε στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά.

Αναμένεται να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συναντήσεων που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται καλά πληροφορημένη πηγή, ο Αντώνης Σαμαράς συναντούσε και στο γραφείο του τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις συμμετείχε εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά και πρώην υπουργός του.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλούσε με θερμά λόγια για τις ικανότητες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και στη διάρκεια που ήταν πρωθυπουργός τον πρότεινε και για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Τελικά η πρόταση Σαμαρά δεν πέρασε γιατί αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ.

Οι αποκαλύψεις που αναμένεται να κάνει ο Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική θα κονιορτοποιήσουν το κατηγορητήριο και θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Οι κατήγοροι κινδυνεύουν να γίνουν κατηγορούμενοι ενώ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κινδυνεύουν με διασυρμό. Γιατί η ακεραιότητα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Αντίθετα η εντιμότητα κάποιων βαρόνων της Δεξιάς που απαιτούσαν από τον Παπαγγελόπουλο να τους κάνει διάφορες χάρες τίθεται εν αμφιβόλω.

Αποφασισμένοι να σφυροκοπήσουν στην κυριολεξία το γελοίο κατηγορητήριο είναι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή Τζανακόπουλος και Λάππας είναι το βαρύ πυροβολικό του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει να ξετινάξει στην κυριολεξία τις αθλιότητες που περιγράφει το κατηγορητήριο.

Γι΄ αυτό στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μετά από ένα διάστημα να επιστρέψουν και πάλι τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για να απεμπλακούν από την υπόθεση και να γλιτώσουν τον πολιτικό διασυρμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.