Αγόρασε έργο του Banksy έναντι 730.000 δολαρίων για…

Στο https://www.cnn.gr διαβάσαμε:

Το δαχτυλίδι αρραβώνων με το οποίο έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του, διάφορα «σουβενίρ» που αποκόμισε από την παρέα που έκανε με Αμερικανούς προέδρους, καθώς και ένα πορτρέτο του από τον ζωγράφο Norman Rockwell, το οποίο έλαβε απευθείας από εκείνον, είναι μερικά από τα αντικείμενα της συλλογής που αναμένεται να «πιάσει» τουλάχιστον το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων.

Τα αντικείμενα προέρχονται από τα τρία σπίτια που διατηρούσε ο Σινάτρα με την τέταρτη σύζυγο του Μπάρμπαρα, με την οποία ήταν παντρεμένος για 22 χρόνια, μέχρι το θάνατό του. Η Μπάρμπαρα πέθανε πέρυσι και έτσι τα αντικείμενα δόθηκαν για δημοπρασία.

«Βλέπεις διάφορες όψεις του Σινάτρα, που δεν θα τις έβλεπες κανονικά ως θαυμαστής του. Οι άνθρωποι τον σκέφτονται ως τραγουδιστή ή ηθοποιό, αλλά εδώ μαθαίνεις ότι ήταν ζωγράφος. Μαθαίνεις ότι ήταν φίλος με κάθε Αμερικανό πρόεδρο, από τον Τρούμαν έως τον Κλίντον. Βλέπεις ότι ήταν μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης. Ήταν ρομαντικός σύζυγος που του άρεσε να κάνει όμορφα δώρα στη γυναίκα του», τονίζει η Mari-Claudia Jimenez, αντιπρόεδρος του οίκου.

Το πιο πολύτιμο κομμάτι είναι το δαχτυλίδι αρραβώνων με το 20 καρατίων διαμάντι, το οποίο ο Σινάτρα έριξε στο ποτήρι σαμπάνιας της Μπάρμπαρα, για να της ζητήσει να τον παντρευτεί.

Ο Σινάτρα χάριζε πολλά ακριβά κοσμήματα στη γυναίκα του, με αρκετά να περιλαμβάνονται στη δημοπρασία. «Έκρυβε ένα κολιέ 100.000 δολαρίων στις τσέπες της για να το βρει», σημειώνει η Jimenez σύμφωνα με τη Guardian.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται ακόμα τα προσωπικά του σενάρια από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, όπως το «From Here to Eternity» και το «The Manchurian Candidate», καθώς και το τζάκετ που έφτιαξε για εκείνον και τους φίλους του, με το περίφημο «USA drinking team».

Περιλαμβάνονται ακόμα πίνακες του ίδιου, το αγαπημένο του πορτοκαλί μπουφάν που φορούσε στο ιδιωτικό του αεροπλάνο, καθώς και τα πορτοκαλί μπαστούνια του γκολφ και οι μπάλες που φέρουν το όνομά του.

Οι δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για αυτόν τον μήνα, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Barbara Sinatra’s Children’s Center στην Καλιφόρνια.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.