ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ αριστεράς σαπίζει με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο https://www.in.gr διαβάσαμε:

Για «ατμόσφαιρα βούρκου» που καλλιεργείται στην πολιτική ζωή της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος εξαπολύει σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει πως το πλεονέκτημα της ηθικής υπεροχής της αριστεράς σαπίζει όσο το κυβερνών κόμμα αυτοδιαφημίζεται ως αριστερό, ενώ κατηγορεί τους πρώην συντρόφους του πως προσφέρουν προεκλογικά «κορδέλες και γλειφιτζούρια».

«Ο πιο δυσχερής στόχος σήμερα για την Αριστερά είναι να αποκαταστήσει την παραδοσιακή της εικόνα ως ενός χώρου εντιμότητας, ειλικρίνειας, λειτουργίας με ανοιχτά χαρτιά και αδιαπραγμάτευτων αξιών» σημειώνει ο κ. Αλαβάνος, τονίζοντας πως «οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά είναι πολύ ισχυρές. Είναι ο πιο δηλητηριώδης αντίπαλός μας».

«Οι συντηρητικές δυνάμεις – αναμενόμενο μεταξύ ιδεολογικών αντιπάλων – επιτίθενται στους πολιτικούς στόχους της Αριστεράς, τους κριτικάρουν σκληρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιτίθεται σε κάτι πιο πολύτιμο, ευαίσθητο και δυσαναπλήρωτο: στην ηθική της υπεροχή» προσθέτει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει «κορδέλες και γλειφιτζούρια, ελπίζοντας να δελεάσει το εκλογικό σώμα» και απορρίπτει το «θετικό κοινωνικό πρόσημο» με το οποίο χαρακτηρίζουν τα νομοθετικά μέτρα της κυβέρνησης τα κυβερνητικά στελέχη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μέχρι σήμερα περικοπές των συντάξεων και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ.

Αναφερόμενος δε στην αυτοκριτική του Αλ. Τσίπρα για τον συμβιβασμό που έκανε με τους δανειστές το 2015, ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι «η μόνη αυτοκριτική που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αμέσως μετά το δημοψήφισμα» για να συμπληρώσει πως τώρα «είναι αργά για δάκρυα».ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει το θάρρος να απαντήσει

Να απαντήσει στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, με αφορμή τη συνέντευξή του, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία.

«Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Τσίπρας αποφεύγει να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί άραγε δεν έχει το θάρρος να απαντήσει σε όσα είπε για εκείνον σήμερα ο άνθρωπος που τον έχρισε αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος;» διερωτάται το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.