Ο Χρυσοχοΐδης «τα ρίχνει» στους αστυνομικούς γιατί δεν έχει καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα

Ο Χρυσοχοΐδης «τα ρίχνει» στους αστυνομικούς γιατί δεν έχει καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί όταν ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ήταν και σ αυτόν τον ζωτικό τομέα απροετοίμαστη, όπως και στο προσφυγικό, την υγεία και αλλού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cnn.gr οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύσκεψη για την εγκληματικότητα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δέχτηκαν τις έντονες επικρίσεις του υπουργού.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίστασε να δείξει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η εγκληματικότητα του δρόμου δεν έχει καταπολεμηθεί στο βαθμό που έχει ζητήσει ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας του παρουσίασαν ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο, όπως υποστήριξαν, θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπουργική θέση πως θέλει να μειώσει κατά 25% την εγκληματικότητα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Όπως όλα δείχνουν, τώρα άρχισε η περίοδος της… εξέτασης και του απολογισμού, ξεκινώντας από την Αττική.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασαν στον υπουργό ένα νέο σχέδιο, που θα απλωθεί σε όλη την Αττική με δράσεις από όλες τις υπηρεσίες, στοχεύοντας σε λίγες μέρες να μειώσει κλοπές και διαρρήξεις.

Παρόλα αυτά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια όταν βρίσκονται στο δρόμο ενώ στα ΜΜΜ να μην νιώθουν ότι απειλούνται από τις συμμορίες του δρόμου που αρπάζουν ακόμα και μέρα – μεσημέρι πορτοφόλια και κινητά από πολίτες.

Μάλιστα, σε έντονο ύφος κάποιες φορές υποστήριξε ότι το «στοίχημα της αστυνομίας πρέπει να είναι η χαμηλή εγκληματικότητα και η πάταξη των εγκληματικών οργανώσεων που ληστεύουν και τρομοκρατούν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.