Δήλωση ΣΟΚ από τον Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ της φοροδιαφυγής μέσω των offshore

«Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm». «Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε ό,τι αφορά την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».
Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει το κόμμα συντεταγμένα».
«Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μία πολιτική Τσάβες, μία πολιτική Περόν, καταστρέφει τη μεσαία τάξη με υπερβολική φορολόγηση και μετά μοιράζει επιδόματα από αυτή την υπερφορολόγηση σε μερικούς ανθρώπους για να τους δελεάσει να τον ξαναψηφίσουν […] Είναι παλιά δοκιμασμένη τακτική των λαϊκιστών. Ο σκοπός ενός συντεταγμένου κράτους δεν είναι να μοιράζει επιδόματα, είναι να βρίσκει δουλειά στους ανθρώπους. Ο σκοπός ενός κράτους δεν είναι να υπερφορολογεί και να καταστρέφει τη μεσαία τάξη, αλλά να δίνει ευκαιρίες στη μεσαία τάξη να προκόβει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα κορόιδα ξύπνησαν, ευτυχώς κανένας δεν τσιμπάει σε όλα αυτά. Φυσικά αφού υπερφορολόγησε και μάζεψε λεφτά, καλό είναι να δώσει και μερικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, όμως ο τρόπος με τον οποίο το έκανε ο κ. Τσίπρας είναι μία μεγάλη πολιτική απάτη».
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς χαρακτήρισε θετική τη συμμετοχή των πολιτών εκτιμώντας πως αποτέλεσε και «προφανές μεγάλο αντικυβερνητικό μήνυμα», καθώς «η μάζα των ψηφοφόρων ψήφισαν κατά της κυβέρνησης».

Πηγη: periodista.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.