ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ο Γενικός Εισαγγελέας για το Brexit

Στο https://www.protothema.gr διαβάσαμε:

Ο γενικός εισαγγελέας της Βρετανίας θα κάνει αύριο μία ανακοίνωση στο κοινοβούλιο, σχετικά με τη νομική γνωμοδότηση που έλαβε η κυβέρνηση για την συμφωνία που έκανε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την ΕΕ για το Brexit και τα μέλη του κοινοβουλίου θα ικανοποιηθούν από αυτήν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λιούις.

“Πρόκειται για μία κατάσταση, την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ κι έτσι θα βρισκόμαστε αύριο σε μία απρόσμενη κατάσταση, όταν ο γενικός εισαγγελέας θα ενημερώνει το κοινοβούλιο. Ελπίζω και πάλι, ότι όταν οι συνάδελφοί μου ακούσουν αυτά που έχει να τους πει ο γενικός εισαγγελέας, θα είναι ικανοποιημένοι γιατί η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο, είχε υποσχεθεί να κάνει,” δήλωσε ο ίδιος.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Εργατικοί απέναντι στη Μέι

Νωρίτερα, το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα στην Βρετανία δήλωσε έτοιμο να εκκινήσει τη διαδικασίας κατάθεσης πρότασης καταφρόνησης της δικαστικής αρχής από την κυβέρνηση, εάν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν παρουσιάσει με λεπτομέρειες τη νομική γνωμοδότηση που έχει λάβει για την συμφωνία που έκανε με την ΕΕ για το Brexit.

“Σε εννέα ημέρες το κοινοβούλιο πρέπει να λάβει την πιο σημαντική απόφαση που έχει λάβει για μία γενιά ανθρώπων και είναι προφανώς σημαντικό να γνωρίζουμε πλήρως τις νομικές συνέπειες που προκύπτουν από αυτό, που η πρωθυπουργός θέλει να υπογράψουμε,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος στο Sky News.

“Δεν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο…, αλλά εάν δεν το δημοσιοποιήσουν αύριο, τότε θα αρχίσουμε τις διαδικασίες για καταφρόνηση της δικαστικής αρχής. Αυτό θα εξελιχθεί σε μία τροχιά σύγκρουσης, μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου,” επεσήμανε ο ίδιος.

Υπουργός Περιβάλλοντος: Η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ δήλωσε σήμερα ότι κατά την άποψή του, η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit, υποστηρίζοντας ξανά ότι οι εναλλακτικές λύσεις απέναντι σε μία συμφωνία θα είναι πολύ χειρότερες.

“Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε στον [πολιτικό] αυτό διαξιφισμό και να κερδίσουμε την ψηφοφορία. Γνωρίζω ότι αυτό είναι μία πρόκληση και η άποψή μου είναι …, ότι πρέπει να υποστηρίξουμε τα επιχειρήματά μας και να δούμε προσεχτικά ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε,” δήλωσε ο ίδιος στο BBC (Andrew Marr Show).(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.