ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ κατά της Κύπρου

Nέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει αναγκαία μέρα για όσο θα συνεχίζονται οι «επιθετικές πολιτικές» της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ενρτογάν διεμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου όσον αφορά τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου.

Σε συνέντευξη του στο Sigmalive, ο αντιπρόεδρος της ExxonMobil, Tristan Aspray, ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές απειλές δεν εκτροχιάζουν τον αμερικανικό κολοσσό από τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την εξεύρεση φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Είμαστε γνώστες των γεωπολιτικών εντάσεων σε αυτό το μέρος του κόσμου. Δεν είναι καινούργιες και συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτές μπορούν να επιλυθούν μόνο από τις κυβερνήσεις. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι, μαζί με τον εταίρο μας, την Qatar Petroleum, σε αυτό που κάνουμε, δηλαδή την διεξαγωγή των εργασιών στο οικόπεδο «10», το οποίο εξάλλου βρίσκεται εκτός της αμφισβητούμενης περιοχής», δήλωσε ο κ. Tristan Asprey.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.