ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς

Στο https://www.euro2day.gr διαβάσαμε:

«Η κυβέρνηση παίρνει 10, με υπερφορολόγηση, φτωχοποίηση, στάση πληρωμών του Δημοσίου και μείωση κοινωνικών δαπανών και δημοσίων επενδύσεων και στη συνέχεια δίνει πίσω 1 με επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και προσθέτει, «αυτή η πολιτική όμως οδηγεί σε βάθυνση της κρίσης».

Για τη σκανδαλολογία και την υπόθεση C4i που εμπλέκει και τον Κώστα Σημίτη σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «αυτό όχι μόνο θα γυρίσει μπούμερανγκ, αλλά συκοφαντώντας τους πάντες ρίχνουν νερό στο μύλο δήθεν αντισυστημικών και ακροδεξιών δυνάμεων, οι οποίες είναι και οι μόνες που κερδίζουν από τη γενικευμένη απαξίωση».

Χαρακτηρίζει άτολμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και υποστηρίζει ότι η πρόταση της ΝΔ να ψηφίσουν όλα τα κόμματα όλα τα άρθρα για να αποφασίσει η επόμενη Βουλή, είναι απαράδεκτη και τυχοδιωκτική.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να εκφράσει τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακυκλώνει τη φτώχεια και διχάζει την κοινωνία. «Απαιτείται -προσθέτει- μια πειστική προοδευτική απάντηση απέναντι στην άνοδο του συντηρητισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Για αυτήν οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, μακριά από τακτικισμούς και μεθοδεύσεις».

Σε ερώτηση του Πρακτορείου για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ ο κ. Θεοχαρόπουλος δηλώνει ότι «αν δεν είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις και δεν πάρουμε διερευνητική εντολή, τότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση» και υπογραμμίζει ότι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον στρατηγικό ιδεολογικό του αντίπαλο τη ΝΔ, η οποία όπως αναφέρει, «παραμένει ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα».

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.