ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ να επιταχύνουν τα βήματα συνεργασίας

Στο https://www.documentonews.gr διαβάσαμε:

«Οι παγκόσμιες εξελίξεις, η πολιτική Τραμπ, το Brexit, οι εμπορικοί πόλεμοι, υποχρεώνουν την Ευρώπη αντί να πηγαίνει προς τα πίσω, όπως ζητούν οι διάφοροι Όρμπαν, Σαλβίνι και Λεπέν, να πάει μπροστά» σημείωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην συζήτηση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» με αφορμή την πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι το ζητούμενο είναι «οι δυνάμεις να συγκροτήσουν το ισχυρότερο δυνατό μπλοκ, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκείνη τη δύναμη που θα τους επιτρέψει, μετά τις εκλογές, να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές που θα γίνουν, και στις πολιτικές που θα αποφασιστούν, αλλά και στα πρόσωπα.

Τόνισε ότι «για να γίνει η Ευρώπη και πάλι ελκυστική και να κόψουμε τη φόρα στους ακροδεξιούς λαϊκιστές, αλλά και στη βαθμιαία “ορμπανοποίηση” του ΕΛΚ, χρειάζεται οι προοδευτικές δυνάμεις, παρά τις διαφορές τους, να επιταχύνουν τα βήματα συνεργασίας» προσθέτοντας ότι «η Αριστερά, οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι δεν πρέπει να κάνουν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί τους πρόγονοι πριν 80 χρόνια, που διευκόλυναν την άνοδο του ναζισμού και του φασισμού».

Η εισήγηση του Αλ. Τσίπρα για τις ευρωεκλογές στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι την προοδευτική συνεργασία δεν θα την επιδιώξουμε μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα ξεχωριστά

«Οι ευρωεκλογές του 2019 είναι οι πιο σημαντικές ίσως των τελευταίων δεκαετιών, γιατί αυτό που θα κριθεί είναι αν η Ευρώπη προχωρήσει μπροστά, κάνοντας πράξη όσα υπάρχουν στα χαρτιά και τις ιδρυτικές συνθήκες -για συνεργασία, αλληλεγγύη, συνοχή και μείωση των ανισοτήτων – ή αν θα επιλέξει την οπισθοδρόμηση που προτείνουν οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές κι εθνικιστικές, που οδηγούν στη διάλυση» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Πρόσθεσε τέλος, ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή, τόνισε ότι η προοδευτική συνεργασία, πρέπει να είναι επιδίωξη, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.