ΥΠΟΘΕΣΗ C4I – SIEMENS: ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Στο https://www.news247.gr διαβάσαμε:

Ένα ημερολόγιο γεμάτο σημειώσεις δια χειρός της Αικατερίνης Τσακάλου, συνεχίζει μέχρι σήμερα να προκαλεί τριγμούς στην πολιτική ζωή της χώρας. Η πρώην γραμματέας του άλλοτε κραταιού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, έχει αποτελέσει μάρτυρα – κλειδί σε σχεδόν όλες τις ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με συμβάσεις που υπέγραψε το ελληνικό Δημόσιο με το γερμανικό κολοσσό, ενώ οι χειρόγραφες αναφορές της, έχουν οδηγήσει σε σοβαρές αντιδικίες, εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών.

Tα ημερολόγια της περιόδου 2000-2003 επανέρχονται στο προσκήνιο, με τη διαβίβαση της δικογραφία για την ανάθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, στη Βουλή. Η κατάθεση του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευαγγ. Βασιλάκου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για τη σύμβαση του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στο Στρατό Ξηράς, “έδεσε” τα χέρια του εφέτη ειδικού ανακριτή, Δημ. Ορφανίδη, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, υποχρεώθηκε να διαβιβάσει άμεσα τη δικογραφία στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μάρτυρας προχωρά στην εκτίμηση ότι για την υπογραφή της επίμαχης σύμβασης υπήρξε δωροδοκία υπουργού, κατονομάζοντας μάλιστα τον ήδη προφυλακισμένο Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ θεωρεί πως πιθανόν όλα αυτά λάμβαναν χώρα εις γνώσην του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Με τους δύο εμπλεκόμενους να αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει η παραμικρή δόση αλήθειας σε όλα αυτά, η ελληνική Δικαιοσύνη στράφηκε και προς τα ογκώδη ημερολόγια της Αικατερίνης Τσακάλου, προκειμένου να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Σε αυτά καταγράφονται στα ελληνικά και στα γερμανικά, δεκάδες πολιτικά και μη πρόσωπα, ραντεβού που κλείστηκαν ή έπρεπε να γίνουν, ενέργειες και εντολές του Μιχ. Χριστοφοράκου που έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Τι περιλαμβάνει το περίφημο ημερολόγιο

Εκατοντάδες ονόματα “φιγουράρουν” στις πάνω από 800 σελίδες των ημερολογίων, κυρίως στελέχη της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Σπύρος Τραυλός και ο Θεοδ. Τσουκάτος, αλλά και μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως είναι ήδη γνωστό.

Σύμφωνα με τη συμπληρωματική κατάθεση της γραμματέως του κ.Χριστοφοράκου πριν από ένα χρόνο στο πλαίσιο της έρευνας για το C4I, σε συνδυασμό με το ημερολόγιο της, κατά την περίοδο του ανοίγματος των προσφορών για το διαγωνισμό και της κατακύρωσης στην κοινοπραξία SAIC Siemens, είχαν πυκνώσει οι επαφές με στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη.

Στις 14 Οκτωβρίου στο ημερολόγιο της Τσακάλου αναφέρεται συνάντηση Χριστοφοράκου- Παπαντωνίου στο υπουργείο Άμυνας παρουσία του Στήβεν Βάις, τεχνικού συμβούλου της SAIC. Ακολουθούν δύο ραντεβού του κ.Χριστοφοράκου με το γγ του υπουργείου Άμυνας Σπύρο Τραυλό και στο τέλος του μήνα νέα επικοινωνία με τον κ.Παπαντωνίου.

Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Στις 18 Νοεμβρίου ανοίγουν οι φάκελοι του διαγωνισμού και δύο ημέρες μετά, στις 20 Νοεμβρίου του 2002 από το ημερολόγιο φέρεται να έχει επικοινωνήσει η γραμματέας του κ.Τσουκάτου με το γραφείο του κ.Χριστοφοράκου αφήνοντας μήνυμα να μιλήσει με το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το συντομότερο δυνατό.

Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Το Φεβρουάριο του 2003 ο κ.Χριστοφοράκος επικοινωνεί οκτώ φορές με τον κ.Τσουκάτο. Εχει επίσης συναντήσεις με το Χρήστο Βερελή και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που είναι βεβαίως μέλη της τότε κυβέρνησης.

Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Υπόθεση C4I - Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης <img src="https://www.news247.gr/img/1850/6671743/062000/o/660/0/imerologio203.jpg" title="Υπόθεση C4I – Siemens: Τα ημερολόγια της γραμματέως του Χριστοφοράκου ξανά στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης" alt="Υπόθεση C4I – Siemens: Τα ημερολόγια(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.