Απειλεί Άγκυρα η αμερικανική Γερουσία: Εκτός ΝΑΤΟ εάν επιτεθεί κατά των Κούρδων στη Συρία

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκρέιαμ σε δηλώσεις του στον Τύπο για την τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Καπιτώλιο, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, JIM LO SCALZO

October 7, 2019

Κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας θα επιδιώξει να επιβάλει η αμερικανική Γερουσία ακόμα και να προχωρήσει στην αναστολή της συμμετοχής της από το ΝΑΤΟ, εάν η Άγκυρα εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία και επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

Just spoke to Sen @ChrisVanHollen about situation in Syria.
We will introduce bipartisan sanctions against Turkey if they invade Syria and will call for their suspension from NATO if they attack Kurdish forces who assisted the U.S. in the destruction of the ISIS Caliphate.
— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) October 7, 2019

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ένα γεράκι και στενός σύμμαχος του Τραμπ, εξήγησε ότι εργάζεται με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις βαν Χόλεν επί του νομοσχεδίου και ελπίζει για μια πλειοψηφία, επαρκή για να αντιμετωπίσει ένα προεδρικό βέτο.

«Το Κογκρέσο πρέπει να το καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας» τόνισε ο Κρις βαν Χόλεν, καταγγέλλοντας την «απόφαση του Τραμπ να προδώσει» τους Κούρδους.

Μέλη και των δύο κομμάτων κατακεραύνωσαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να επιτρέψει στην Τουρκία να εισβάλει στη βόρεια Συρία και να επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις, που υπήρξαν ο βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ προειδοποίησε ότι η απόφαση θα θεωρηθεί ως «προδοσία» των Κούρδων και η Ουάσινγκτον ως ένας «αναξιόπιστος σύμμαχος».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.