Ραγδαίες εξελίξεις φέρνει στη ΝΔ η συντριβή του Μητσοτάκη από τον Τσίπρα στη Βουλή

Με κατεβασμένα κεφάλια και εμφανή τον προβληματισμό τους αποχώρησαν αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές το μεσημέρι της Παρασκευής, από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, μετά το «μπρα ντε φερ» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ επιδεινώθηκε ξανά μετά την παρουσία του προέδρου του κόμματος στη Βουλή, την οποία πρωτοκλασάτος «γαλάζιος» βουλευτής χαρακτήρισε μάλιστα ως «κάτω του μετρίου».
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο προβληματισμός «σκεπάζει» ως σύννεφο την Πειραιώς, μετά από μια μετωπική σύγκρουση του προέδρου της ΝΔ με τον πρωθυπουργό. Πολλώ δε μάλλον αυτή τη φορά, κατά την οποία η συζήτηση για την εγκληματικότητα προκλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να προσέρχεται στη Βουλή με αρκετές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ στον «χαρτοφύλακά» του, αλλά και αποκαλύψεις σχετικά με τη Siemens και τις συνομιλίες Αυγενάκη.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι προσδοκίες της ΝΔ από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αρκετά υψηλές, καθώς το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Μητσοτάκη είχε κρίνει πως το θέμα ήταν «προνομιακό» για τον ίδιο. Οι προσδοκίες τελικά δεν ευοδώθηκαν, με αρκετούς βουλευτές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη στρατηγική πρόκλησης συζητήσεων στη Βουλή, όπου το επικοινωνιακό έλλειμμα του προέδρου της ΝΔ γίνεται ιδιαίτερα εμφανές.
Στα παραπάνω, αν προστεθεί και το πρόσφατο περιστατικό με τον «εξωγήινο» στο «παθητικό» του προέδρου της ΝΔ, τότε γίνεται ακόμα πιο κατανοητό το πόσο ανάγκη είχε η ΝΔ για μια «νίκη» στη Βουλή. Μια νίκη η οποία για ακόμη μια φορά δεν ήρθε….

Α.Κ.

altsantiri

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.