«Γαλάζια» πυρά κατά Χρυσοχοΐδη

Είναι ακόμη πολύ νωρίς ώστε να αρχίσουν τα δημόσια «καρφώματα» από βουλευτές προς υπουργούς. Ωστόσο, ο Neo είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ουκ ολίγοι βουλευτές της ΝΔ είναι έξαλλοι με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον τρόπο που επικοινωνιακά διαχειρίζεται το προσφυγικό.
Βλέπετε, την ώρα που ήταν ακόμη νωπή η κριτική σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -και αρμόδιος πλέον για την διαχείριση του θέματος- πήγε στη Μόρια και τα βρήκε όλα καλά. Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες και η Μόρια, λοιπόν, θυμίζει «καζάνι που βράζει».
Όμως, η προ διμήνου δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ουσιαστικά τον… κυνηγάει, καθώς συνιστά ομολογία πως η κατάσταση κατέστη έκρυθμη επί των ημερών του, καθώς το υπουργείο αμέλησε να προχωρήσει στις προγραμματισμένες μεταφορές ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα ο υπερπληθυσμός στη Μόρια να φτάσει στο απροχώρητο.

Εξάλλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέλαβε μία Μόρια με 5.500 διαμένοντες και δυναμικότητα φιλοξενίας 3.000 ανθρώπων και επί των ημερών του οι διαμένοντες στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας έχουν αγγίξει τις 13.000. Αυτό, λοιπόν, προφανώς και δεν το λες και επιτυχία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.