Η Αστόρια το Σικάγο και η Μελβούρνη θα αποφασίζουν για το μπόνους και θα βγάζουν κυβέρνηση στην Αθήνα …

Την πρόθεσή του να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νέα Υόρκη, αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» για τη δημιουργία φάμπρικας μαζικής απόκτησης ιθαγένειας και απευθείας εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους, με αποτέλεσμα η Αστόρια ή η Μελβούρνη να επηρεάζουν ευθέως το εκλογικό αποτέλεσμα στη χώρα μας και την κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Με βάση το Σύνταγμα, η ψήφιση του νόμου για την παροχή δυνατότητα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού από τον τόπο κατοικίας τους απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών. Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται σε υψηλούς τόνους.

Προθέσεις αλλοίωσης του εκλογικού σώματος χρεώνει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. «Απάτη» χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν ωστόσο αποτέλεσμα της των εργασιών της «Επιτροπής για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων», που συγκροτήθηκε το 2018 και είχε διακομματικά χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr – Γιάννης Μπασκάκης, Στέργιος Ζιαμπάκας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.