Τι ακριβώς εννοεί ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος όταν λέει «αν μας επιτεθούν… »

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος δήλωσε σήμερα πως «Δεν συμφέρει σε κανέναν να σκεφτεί οποιαδήποτε επιβολή εναντίον κυριαρχικών μας συμφερόντων γιατί το κόστος που θα υποστεί θα είναι πάντα μεγαλύτερο από το οποίο όφελος σκοπεύει να προσπορίσει».

Εν ολίγοις δηλαδή ότι «όποιος μα επιτεθεί θα πληρώσει πολύ μεγάλο κόστος».

Μα δεν πρόκειται να μας επιτεθεί κανείς έτσι όπως το έχει στο μυαλό του ο ιδιαίτερα συμπαθής ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, π.χ. όπως μας επιτέθηκε η Ιταλία το 1940, γιατί δεν χρειάζεται να μας επιτεθεί κανείς, ότι θέλουν το παίρνουν και δεν μας ρωτάνε από την στιγμή που η Ελλάδα αρνείται να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις της ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, γιατί να μας επιτεθούν κορόιδα είναι;

Παίρνουν οτι θελουν χωρίς να ρίξουν «ουτε τουφεκια».

Εκτός κι αν ο υπουργος εκτιμά ότι οι καθημερινμές παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων ή ότι οι γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ ή οι καθημερινές εμπλοκές των τουρκικών με τα ελληνικά μαχητικά δεν είναι επίθεση.

Και δεν το λέμε αυθαίρετα, αν ανατρέξει κανείς στην ορολογία των διεθνών συνθηκών θα διακριβώσει ότι πρόκεται «για επιθέσεις» οι οποίες όμως μένουν αναπάντητες και για για αυτόν το λόγο δεν υπάρχει κλιμάκωση.

Και τώρα που έρχονται να κάνουν έρευνες περί το Καστελόριζο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επίθεση είναι αλλά εμείς δεν απαντάμε.

Είναι επίεθση με την έννοια της αφαίρεσης κυριαρχικού δικαιώματος. Απλώς εμεις δεν απαντάμε και ούτε πρόκειται να απαντήσουμε

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.