Ντοκουμέντο: Το έγγραφο της δικογραφίας που σημειώνεται το τι ζήτησε ο Ανδ. Λοβέρδος από τον Κ. Φρουζή

Τις ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις τουλάχιστον πέντε φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας, καταγράφει η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητώντας από τη Βουλή την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Στο κατηγορητήριο, που αποκαλύπτει σήμερα η “Αυγή”, ο Α. Λοβέρδος κατηγορείται για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι “το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2011 έως τη 17η Μαΐου 2012, ως μέλος της κυβέρνησης και δη ως υπουργός Υγείας, ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εδρεύουσας στη Μεταμόρφωση Αττικής, 12ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, εταιρείας Novartis Hellas ΑΕΒΕ (θυγατρικής της εταιρείας Novartis AG) και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας αυτής συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας”.

Το έγγραφο της δικογραφίας που σημειώνεται το τι ζήτησε ο Ανδ. Λοβέρδος από τον Κ. Φρουζή

Åðßóêåøç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñéÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôï õðïõñãåßï Õãåßáò ôçí Ôñßôç 16 Éïõëßïõ 2019.
(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Επισημαίνεται ότι η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται με αργή διαδικασία όσον αφορά την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου, σε αντίθεση με την ταχύτητα που έδρασαν στην περίπτωση ασυλίας Πολάκη (που δεν τήρησαν ούτε την προβλεπόμενη τριήμερη προθεσμία) και της Προκαταρκτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε στον Άρειο Πάγο τη δικογραφία στις 29 Αυγούστου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας την κράτησε στα συρτάρια του έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα στη Βουλή να φτάσει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αλλά και εντός Βουλής οι διαδικασίες καθυστερούν. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή αφού θα έχει περάσει ένας μήνας από την αποστολή της δικογραφίας. Και μετά θα πρέπει να μεσολαβήσει και η απόφαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Υπογραμμίζεται πάντως ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Πηγή: avgi.gr – Πουλακίδας Κώστας Ραπανάκης Σπύρος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.