Η Τουρκία έτοιμη να αρπάξει την… ευκαιρία της κρίσης στον Περσικό

Στο γεωπολιτικό πεδίο οι εξελίξεις στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές πλέον. Αρκεί να αναφερθεί χαρακτηριστικά ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Ούτε… παραγγελία να είχε την ένταση στη Μέση Ανατολή η Άγκυρα και την ανάφλεξη στον Περσικό Κόλπο. Κι αυτό γιατί όπως σημειώνουν αμερικανικές περιοχές στην περιοχή, η Τουρκία τώρα θα αναζητήσει και πάλι αναβαθμισμένο ρόλο στην επίλυση της κρίσης. «Και θα βρει», μας λένε. Εννοείται, βεβαίως, ότι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ζητήσει τα απαραίτητα ανταλλάγματα. «Και θα τα πάρει», προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Ιδιαίτερα αν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κάνει τελικά την επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία φημολογείται.

Στο γεωπολιτικό πεδίο οι εξελίξεις στην περιοχή είναι σχεδόν καθημερινές πλέον. Αρκεί να αναφερθεί χαρακτηριστικά ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που υποτίθεται ότι θα ερχόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη μέσα στον Οκτώβριο, τελικώς, το ανέβαλλε. Αναμενόμενο, θα έλεγε κανείς. Κι αυτό γιατί υπήρχε ο κίνδυνος «να πέσει πάνω» στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που τον Οκτώβριο θα έρθει επίσης στη χώρα μας. Οι Ρώσοι, πάντως δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν μια νέα αρχή με την Αθήνα, η οποία με τη σειρά της αναζητά λύσεις στα δικά της θέματα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στελέχη του γαλλικού Πενταγώνου ήρθαν στην Αθήνα προ ημερών, συζήτησαν με Έλληνες ομολόγους τους, αλλά λύση για το μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δυο Bell@rra (τύπος φρεγάτας) που θέλει να αγοράσει η χώρα μας δεν βρέθηκε. Γι’ αυτό κι όπως μαθαίνουμε, αυτή τη φορά ελληνική αποστολή θα επισκεφθεί το Παρίσι, για τον ίδιο λόγο, με επικεφαλής τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλο.

www.voria.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.