Η ΝΕΑ SIEMENS ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Φίλος και υποστηρικτής του ο mister Novartis

Με τη σειρά του ο Κωνσταντίνος Φρουζής, την εποχή που ο Κυρ. Μητσοτάκης δίνει την προεκλογική μάχη του για την προεδρία της ΝΔ, διοργανώνει για τον φίλο του δείπνο στήριξης με διευθυντές πολυεθνικών. 

Ρεπορτάζ

Κώστας Βαξεβάνης

Αντιγόνη Μιχοπούλου

Τα mails που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento αποδεικνύουν τη φιλική σχέση μεταξύ Μητσοτάκη και Φρουζή η οποία ξεκινάει από τις πολιτικές συμπάθειες και φτάνει έως τη διοργάνωση δείπνων με αφρώδη οίνο για χάρη του αρχηγού της ΝΔ. Αποδεικνύεται πως για δεύτερη φορά (η πρώτη αφορά τον Χριστοφοράκο) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στενές σχέσεις με πολυεθνική που απομύζησε και έβλαψε το ελληνικό δημόσιο. 

Οπως προκύπτει από την ημερομηνία του δείπνου αλλά και το γεγονός πως όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν δήλωσαν, κατά τον Φρουζή, τη στήριξή τους στο Μητσοτάκη, επρόκειτο για τη στήριξη του δικού του ανθρώπου. Την ώρα που διοργανωνόταν τα πάρτι της κλοπής του δημοσίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζούσε στα δικά του πάρτι είτε με τον Χριστοφοράκο είτε με τον Φρουζή. Αν πρόκειται για απλή κοινωνική σχέση, το ερώτημα είναι γιατί την έχει αποκρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ. Δηλαδή γιατί αποκρύπτει από τον κόσμο πως η επίσημη άποψη της ΝΔ ότι το Novartis-gate είναι σκευωρία συμπορεύεται με ένα άλλο πραγματικό στοιχείο, πως ο πρωταγωνιστής είναι στενός φίλος και υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Οταν ο Μητσοτάκης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, υποστηρίζει την αλήθεια ή τον φίλο και δικό του άνθρωπο Φρουζή; Πρέπει να απαντήσει αν η πολιτική του στάση σχετίζεται με τις προσωπικές σχέσεις που είχε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis και φυσικά να πει μέχρι πού είχαν φτάσει αυτές οι σχέσεις.

Από τον Απρίλιο του 2018, όταν η δικογραφία της Novartis που αφορούσε τα πολιτικά πρόσωπα (Σαμαράς, Γεωργιάδης, Στουρνάρας κ.ά.) επέστρεψε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, οι αμερικανικές αρχές και το FBI άρχισαν να ερευνούν επισταμένα τα περιουσιακά στοιχεία και τη σχέση των πολιτικών αυτών προσώπων με την πολυεθνική. Ως εκείνη τη στιγμή οι Αμερικανοί είχαν επιλέξει να είναι διακριτικοί για να μην κατηγορηθούν ότι βάλλουν κατά πολιτικών προσώπων για ένα θέμα που απασχολούσε την ελληνική Βουλή.

 Με την επιστροφή της δικογραφίας σε εισαγγελικά χέρια θεώρησαν πως το θέμα τοποθετείται σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας αρμόδιων υπηρεσιών και μόνο. Κάποιοι από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα έχουν ήδη καταθέσει στο FBI παρουσία Αμερικανού εισαγγελέα στην Αυστρία. Στις συναντήσεις αυτές μάρτυρας ενημέρωσε το FBI για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis. Ως εκείνη την ώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν απλώς ο πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του είχαν εμπλακεί στην υπόθεση από τους μάρτυρες και γι’ αυτό είχε επιλέξει τη γραμμή της στήριξής τους. Οι Αμερικανοί πράκτορες όμως βρέθηκαν μπροστά σε στοιχεία που συσχέτιζαν τον Μητσοτάκη απευθείας με τον Φρουζή.

Τα mail της βαθιάς φιλίας

Οσα κατέθεσαν οι μάρτυρες επιβεβαιώνονται από στοιχεία στους σκληρούς δίσκους της Novartis και του ίδιου του Κ. Φρουζή που έχουν κατασχεθεί. Στα αρχεία της αλληλογραφίας του διευθύνοντος συμβούλου υπάρχουν πολλά μηνύματα επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο «Μr Novartis» σε αυτές τις ηλεκτρονικές συνομιλίες αποκαλεί «φίλο» τον Κυρ. Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ του απαντά επίσης φιλικά με διάθεση και ύφος που φανερώνει βαθιά σχέση. Σε ένα από τα mails αυτά ο Κώστας Φρουζής διοργανώνει δείπνο προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο συμμετέχουν επικεφαλής εταιρειών με τις συζύγους τους. Σε mail μάλιστα που έχει στείλει η συνεργάτιδα του Φρουζή Μαρία Λεοντάρη προκειμένου να ενημερώσει για τη διοργάνωση του δείπνου, ο τίτλος είναι «Kyriakos Mitsotakis Dinner» (δείπνο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Στις 27 Αυγούστου 2015 ο Κώστας Φρουζής στέλνει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό mail του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο του γράφει:

«Καλημέρα και πάλι Κυριάκο.

Κάποια πρώτα ονόματα φίλων που θα πρότεινα, χωρίς βέβαια να έχω κάνει επαφή μαζί τους πριν μιλήσουμε είναι:

Κεφαλάς CEO JnJ

Gerasopoulos CEO Sanofi

Karavias CEO EFG

Drandakis CEO Taxibeat

Katsos CEO Pharmathen and SEV

Andreas Marinopoulos CEO Famar

Anastasopoulos Pdt American chamber kai CEO pharma Co

Karakakasis CEO Medronic

Neiadas CEO Cana and SEV

Arnaoutis CEO medical devices Co and President of the relevant Association

Arkoumaneas CEO of PR company

My 2 sons…

Λέω να είναι 7-8 ζευγάρια, ένα βράδυ τύπου 14/9 ή 15/9, αλλά σίγουρα περιμένω το δικό σου κυρίως availability. Παρακαλώ το δεύτερο 10ήμερο του…

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.