ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ νιάτα της πατρίδας μας σε μία εγκληματική συμμορία

“Δεν θα χαρίσουμε τα νιάτα της πατρίδας μας στους βάνδαλους της ιστορίας αυτού του τόπου” είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Θα καλέσω όμως καθένα ξεχωριστά, από αυτούς που συμμετείχε σε καταλήψεις που υποκίνησε η ακροδεξιά, να κάτσει και να μελετήσει την ιστορία της πατρίδας μας. Και κυρίως θα καλέσω τους εκπαιδευτικούς μας να το κάνουν, να παρακινήσουν τα παιδιά στα σχολεία να συζητήσουν για την ιστορία του τόπου μας. Και να δουν: Ποιος στο όνομα της πατρίδας, συνεργάστηκε με τον κατακτητή; Ποιος στο όνομα της πατρίδας, έκανε την Ελλάδα κρανίου τόπο με ξερονήσια και βασανιστήρια; Ποιος στο όνομα της πατρίδας πρόδωσε την Κύπρο; Και ποιοι σήμερα στο όνομα της πατρίδας, θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια και το μίσος απέναντι σε γειτονικούς λαούς

“Δεν θα κάνουμε πίσω στη συμφωνία των Πρεσπών και στη συμφωνία με την Εκκλησία”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορικό πρώτο βήμα τη συμφωνία τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θα κάνουμε πίσω, θα προχωρήσουμε, το έχει ανάγκη η πολιτεία, το έχει ανάγκη η εκκλησία, το έχει ανάγκη η κοινωνία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών για το λεγόμενο «Μακεδονικό» είπε ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία επειδή είναι η πρώτη συμφωνία με την οποία ηττώνται κατά κράτος οι εθνικισμοί στα βαλκάνια. «Είμαστε υπερήφανοι και αποφασισμένοι να την ολοκληρώσουμε…».

Ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και σου έρχεται πακέτο ο Πολ Τόμσεν

Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «οι τελευταίες μέρες μας θυμίζουν κάτι από τα παλιά, η Ελλάδα μετρά ήδη 100 μέρες εκτός μνημονίων. «Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πολιτική αντεπίθεση και να κάνουμε πράξη το σχέδιό μας να δώσουμε το οριστικό χτύπημα στο σύστημα της διαπλοκής που κυβερνούσε τη χώρα».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό οι πρώτες 100 μέρες δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης αφού ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ορατά όπως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και η ακύρωση της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς της σύνταξης.

«Στο ζήτημα αυτό ξεπεράστηκε κάθε όριο φαιδρότητας και κυνισμού από τη Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της μέσα» συνέχισε ο πρωθυπουργός, «δήθεν αποκλειστικά και με fake news τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους”.

«Πρόκειται για αποκλειστικές μπούρδες ενός θλιβερού προπαγανδιστικού μηχανισμού. Φτάσαμε στο σημείο να δούμε τον κύριο Χατζιδάκι, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να ψέγει τον επίτροπο Μοσκοβισί, επειδή τόλμησε να πει ότι η οικονομία πάει καλά».

«Τελικά ακόμη και οι Γερμανοί ομοϊδεάτες του κυρίου Μητσοτάκη τον αγνόησαν γιατί μπορούν να διακρίνουν ποιοι είναι αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και ποιοι τη βγάζουν τώρα από την κρίση. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η εξέλιξη είναι μία νομοτέλεια είναι γελασμένοι. Τίποτα από όσα συνέβησαν και όσα θα συμβούν δεν είναι νομοτέλεια, τίποτα από αυτά δεν είναι δεδομένα, τίποτα δεν θα γινόταν πράξη χωρίς το δικό μας σχεδιασμό».

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «δεν μιλάει εδώ και ενάμιση χρόνο για τέταρτο μνημόνιο τυχαία. Ήταν στρατηγική επιλογή συγκεκριμένων κύκλων εντός και εκτός της χώρας για αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε ετοιμάσει το πρόγραμμά του για αυτό το μνημόνιο. Τώρα του έμειναν στα χέρια και τα μνημόνια και οι πιστωτικές γραμμές στήριξης στο χέρι. Στον αντίποδα όλων αυτών», συνέχισε ο Πρωθυπουργός «είναι το δικό μας μνημόνιο με τον λαό».

Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο κ Μητσοτάκης «είναι το Alter Ego του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», όπως είπε χαρακτηριστικά «ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία και σου έρχεται πακέτο ο Πολ Τόμσεν». 

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων.

Τις 100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες.

Οι μέρες που δεν θα ξημέρωναν ποτέ σε μια χώρα καταδικασμένη να ζήσει στην αιώνια λιτότητα και την οικονομική καχεξία, τελικά ήρθαν.

Σε πείσμα πολλών.

Σήμερα λοιπόν, διαμορφώνεται μια νέα συνθήκη για τη χώρα αλλά και τη δική μας στρατηγική.

Έχουμε ξανά στα χέρια μας, την πρωτοβουλία των κινήσεων, όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Την ελευθερία να υλοποιήσουμε –στα πλαίσια των υφιστάμενων δημοσιονομικών περιθωρίων- ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, που έχει ανάγκη ο τόπος.

Επί της ουσίας, τώρα είναι που μπορούμε να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος.

Να προχωρήσουμε σε τομές και αλλαγές υπέρ…

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.