Διαδοχικές συναντήσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη – Τι συζήτησε με Μπουτάρη και Ζέρβα – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται για την 84η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, όπου έχει διαδοχικές συναντήσεις. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και μέλη της Κίνησης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Εκεί ο κ. Τσίπρας τόνισε σχετικά με το μετρό ότι “είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε αυτό το ατόπημα να είναι απλώς γκάφα και να μην επιμείνουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού για απομάκρυνση των αρχαίων από τον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό και επανατοποθέτηση τους».

Η απόφαση για επιστροφή στη λύση της απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης των αρχαίων, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 84η ΔΕΘ, είναι ένα «πισωγύρισμα» που σημαίνει «ούτε αρχαία, ούτε μετρό», σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος τη χαρακτήρισε «πλήγμα» για τα αρχαία, το μετρό συνολικά, την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι γιατί, όπως είπε, τα αρχαία είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι οικουμενική.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν κατάλαβε πώς προέκυψε αυτή η απόφαση, το θέμα ήρθε «από το πουθενά» και μάλιστα τη στιγμή που είχε προχωρήσει ο σχεδιασμός για την κατασκευή του σταθμού και την παραμονή των αρχαίων στη θέση τους.

Ακόμη, παρατήρησε ότι είχε κατηγορηθεί για τη λειτουργία του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ως κυβέρνηση, όμως, το διατήρησε.

«Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον αν δεν ξέρεις το παρελθόν σου», σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος χαρακτήρισε «μπούρδες» όσα λέγονται ότι δήθεν δεν υπάρχει μελέτη κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου χωρίς απομάκρυνση των αρχαίων. Όπως επισήμανε, η μέθοδος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, υπάρχει η σχετική μελέτη και η απόδειξη είναι ότι με βάση αυτή έγιναν ήδη εργασίες ύψους 15.000.000 ευρώ.

Οι άλλες συναντήσεις του σήμερα

Συνάντηση είχε ο Αλέξης Τσίπρας και με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο κ. Τσίπρας του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και του είπε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, ενώ έθιξαν και κάποια σημαντικά ζητήματα της πόλης.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που προγραμματίζει για τη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως για τον ίδιο είναι σημαντικό να υπάρχει ορίζοντας ολοκλήρωσής τους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή βίντεο: seleo.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.