Ο Μητσοτάκης εξωγήινος


Ιακωβίνος
Επιβεβαιώθηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν χρειάζεται λίφτινγκ στο επικοινωνιακό της επιτελείο. Ο ρόλος του εξάλλου δεν είναι άλλος από το να επικοινωνεί, να προπαγανδίζει πολιτικές που υπαγορεύει κεντρικά το κόμμα. Τι να σου κάνει η διπλοθεσίτης Σπυράκη στη θέση του Κικίλια;
Τι να πρωτομαζέψει ο δύρμοιρος ο Ζούλας στη θέση του Μακάριου; Και τι να πρωτοκάνουν οι περί τους δέκα αναπληρωτές επικοινωνιολόγοι που έχει περιμαζέψει και πληρώνει ο Πρόεδρος της υπερχρεωμένης ΝΔ, αποσκοπώντας σε επικοινωνιακή αντεπίθεση; Όλοι τους χρειάζονται «τάισμα», χρειάζονται πολιτικές, πέρα από πολιτική σκέψη.
Αυτό για το οποίο διψά η ΝΔ επομένως, είναι πολιτικές προτάσεις που ξεπερνούν – στη σκέψη μόνο – τη στρατόσφαιρα της Πειραιώς και θα αντικαταστήσουν τα ήξεις αφίξεις και την ένδεια σοβαρών επιχειρημάτων του Προέδρου του, τις άναρθρες κραυγές των ακραίων στο εσωτερικό του και τη μετατροπή του κόμματος σε Κέντρο Εξυπηρέτησης πάσης φύσεως επιχειρηματικών συμφερόντων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε το ακατόρθωτο. Σε μία συγκυρία που το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο – ώ του θαύματος για μία μη μνημονιακή νομοθετική πρωτοβουλία – ο Πρόεδρός της για ακόμη μία φορά εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη κοινοβουλευτικά ελλιπής.
Τι ελλιπής δηλαδή, ανάλαφρος σαν πέπουλο, απέναντι σε έναν μπαρουτοκαπνισμένο Τσίπρα.
Τα επιχειρήματα του Προέδρου της ΝΔ, όποια δηλαδή άρθρωσε για να δικαιολογήσει την προ τριμήνου δέσμευσή του στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για επί της αρχής στήριξη του νομοσχεδίου, σκορπίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όταν ο ίδιος, κάποιος λογογράφος του ή μπορεί και ο εξωγήινος που κρύβει μέσα του, είχε τη φαεινή ιδέα να επιστρατεύσει ένα «βιωματικό post» για την επιρροή ενός φανταστικού εξωγήινου σε ένα 15χρονο παιδί.
Με τον τρόπο αυτόν ο κ. Μητσοτάκης, ιδανικός αυτόχειρας, έδωσε την πάσα που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας για να τον κολλήσει στον τοίχο και να του προσάψει πως αποκαλεί ψυχασθενείς όποιους διεμφυλικούς θέλουν να αλλάξουν ταυτότητα φύλου. Ενδεικτική της σύγχυσης του κ. Μητσοτάκη η… σύγχυση που ακολούθησε με τις έννοιες του ετεροπροσδιορισμού και του αυτοπροσδιορισμού, αποστροφή την οποία επίσης ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επιβεβαίωσε την κοινοβουλευτική ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το ανέκδοτο που διακινείται όλο και πιο συχνά στους διαδρόμους της Βουλής, ότι κάθε κοινοβουλευτική ο Τσίπρας είναι «σαν να κλέβει εκκλησία».
Υ.Γ. Το τελευταίο δεν φαίνεται να το συμμερίζονται μονάχα βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και γαλάζιοι συνοδοιπόροι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο στο κόμμα, όσο και στην ίδια την ζωή του… Άνθρωπος από το κοντινό του περιβάλλον όταν είδε στο καφενείο της Βουλής τον Αλέξη Τσίπρα να ξιφουλκεί κατά του γαλάζιου συντηρητισμού και να κονιορτοποιεί τον Πρόεδρο της ΝΔ για τους… εξωγήινους, έβλεπε με απόγνωση την τηλεόραση και εν συνεχεία άφησε τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνομιλούσε και εμφανώς χολοσκασμένη μπήκε άρον άρον στην Ολομέλεια…
Η σκοτούρα ήταν για το «όχι» της ΝΔ, αφού η ίδια είχε ταχθεί με το «ναι»; Ήταν για τη νέα γκάφα του Κυριάκου που έδωσε πάσα «πάρε βάλε» στον Τσίπρα; Μάλλον και τα δύο, εκτιμούν οι πηγές μας…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.