Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Β.Λεβέντη, στην 84η ΔΕΘ

«Από τις 7 Ιουλίου εδραιώθηκε μια κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι σε όλους τους τομείς κάνει θαύματα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
«Σας διαβεβαιώνω – συνέχισε – ότι αν έβρισκα στον κ. Μητσοτάκη ή στην κυβέρνησή του κάτι θετικό, θα είχα το θάρρος να το αναγνωρίσω (…) Μην μου πείτε ότι μια χώρα που έχει καρκινωματικά συμπτώματα θεραπεύεται με δύο μηνών παρουσία κάποιων; (σ.σ. της κυβέρνησης). Δεν είναι έτσι, η χώρα θέλει δουλειά και σεμνότητα», είπε.
Για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λεβέντης είπε πως «ο Τσίπρας πήρε την Αριστερά, την ξεφτίλισε, την έκανε δεξιότερη τη δεξιάς».
Για την απλή αναλογική σημείωσε: «ανέβηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. στη ΔΕΘ) και είπε ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφή. Έψαξα όλα τα κράτη της Ευρώπης και είδα ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν υπάρχει εκτός από Τουρκία. Στο μυαλό του (…) είδε την αυτοδυναμία. Ούτε σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν κυβερνιέται με 40%, παγκοσμίως».
Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης είπε πως «ο Μητσοτάκης λέει την βρήκαμε την συμφωνία» και επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν την αποδέχεται.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι «η κυβέρνηση θα προξενήσει πτώση του εαυτού της», συμπληρώνοντας πως «βγήκε στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. ο πρωθυπουργός) και μίλησε για διπλή κάλπη, θέλοντας να εκβιάσει το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει την ενισχυμένη (αναλογική). Αν ψηφίσει την ενισχυμένη, αυτοκτονεί(…) Βλέπω μια πρόθεση Μητσοτάκη να υπάρχει οσμή ευημερίας, να πάει σε γρήγορες εκλογές με απλή (αναλογική) και το ίδιο βράδυ να ζητήσει νέες εκλογές με ενισχυμένη που θα έχει ψηφίσει με 158».
Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους η Ενωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης είπε πως η Ένωση Κεντρώων δεν πρόδωσε κάτι. «Έχασα το παραδέχομαι. Αλλά μαζί μου έχασε και η χώρα. Όπως έκανα 40 χρόνια να μπω στην Βουλή- πιστεύω ότι θα σβήσουν τα κόμματα του Βελόπουλου και του Βαρουφάκη, η Ένωση Κεντρώων θα μείνει στην ιστορία ότι παρότι σκόνταψε, ξανασηκώθηκε», τόνισε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.