Δεξιά ιστοσελίδα κατηγορεί τον Άδωνι ότι αναγνώρισε τη Βόρεια Μακεδονία

«Έξαλλη» είναι με τον Άδωνι Γεωργιάδη η δεξιά ιστοσελίδα newsbreak, διότι, όπως γράφει, «αναγνώρισε τη Βόρεια Μακεδονία». Προφανώς και θα την αναγνώριζε, λέμε με τη σειρά μας, διότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει τέτοια ζητήματα. Εξάλλου πριν ξεσαλώσει κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο Μακεδονία και αυτά έχουν δημοσιευτεί εκτενώς.

Ας διαβάσουμε τώρα τι γράφει η δεξιά ιστοσελίδα:

«Μπορεί να έσκιζε τα ιμάτιά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα των Σκοπίων και να έπαιζε τον Μακεδονομάχο, αλλά οι μάσκες έπεσαν με την υπουργοποίησή του.

»Υπηρετώντας απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήριζε προδοτική, έστειλε επιστολή – πρόσκληση με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά, σε Υπουργό της γειτονικής χώρας, στην οποία αποκαλεί τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία.

»Συγκεκριμένα στην επιστολή που έστειλε στις 20 Αυγούστου του 2019 στον Υπουργό Οικονομίας της γειτονικής χώρας κ. Kreshnik Bekteshi, τον προσκαλεί με μεγάλη χαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

»Πουθενά ο κ. Γεωργιάδης δεν τολμά να αναφέρει τη Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας στο κείμενό του, κάτι που θα μπορούσε από την στιγμή που τον προσκαλεί.

»Με την παρουσία σας στην έναρξη της ΔΕΘ θα μου άρεσε να συζητήσω και να ανταλλάξω ιδέες μαζί σας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και να αναζητήσουμε πιθανές συνεργασίες!

»Ιδού η επιστολή του Αδώνιδος Γεωργιάδη (που πιθανόν να μην είναι ο μόνος Υπουργός που έπραξε κάτι αντίστοιχο)!», καταλήγει η δεξιά ιστοσελίδα.

Για να πούμε και καμιά σοβαρή κουβέντα

Προφανώς και η δεξιά ιστοσελίδα είναι στα «κάγκελα», αφού το σανό που έφαγαν προεκλογικά οι Νεοδημοκράτες μάλλον τους έπεσε βαρύ.

Ωστόσο, τον αδικούν τον Άδωνι -όχι ότι δεν του χρειάζεται- διότι δεν μπορεί να αναφέρει διαφορετικά τη γειτονική χώρα, αλλιώς διαπράττει στάση προς την Ελληνική Δημοκρατία.

Αυτές τις λεπτομέρειες οι δεξιοί δεν τις καταλαβαίνουν ιδιαίτερα, δεν συνάδουν με τον αχαλίνωτο λαϊκισμό τους, αλλά είναι καλό να τις μάθουν.

Επίσης, η Θεσσαλονίκη δεν είναι πρωτεύουσα της Μακεδονίας, είναι πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό το τελευταίο μπορεί να μην αρέσει στον όχλο των δεξιών, αλλά αυτό ισχύει για τις Περιφέρειες της χώρας.

Πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας είναι η Κοζάνη -σε περίπτωση που ψάχνονται- και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι η Κομοτηνή.

Η ακατάσχετη δεξιά εθνικιστική μπουρδολογία, της οποίας βεβαίως αρχηγέτης ρήτορας είναι ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο λεγόμενος και επαρχιώτικος εθνικισμός, δεν είναι πατριωτισμός.

Είναι μια δεξιά μπουρδολογία, τσάμπα μαγκιά, κουτσαβακισμός. Είναι ρητορική από χαζούς προς χαζούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.