Αποκαλυπτική κατάθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής – Η βία ως άσκηση πολιτικής και ο ρόλος του Μιχαλολιάκου

Κατάθεση – καταπέλτης στη δίκη της Χρυσής Αυγής από τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος έχει ερευνήσει σε βάθος τη δράση της οργάνωσης κι έχει γράψει αποκαλυπτικά βιβλία γι αυτήν.
Εξεταζόμενος σήμερα από το δικαστήριο ο δημοσιογράφος που είχε καταθέσει στο στάδιο των ανακρίσεων αντίγραφο του πρώτου καταστατικού της Χ.Α., από το οποίο καταδεικνύεται η δομή και ο τρόπος λειτουργίας της . περιέγραψε τη δράση μιας εγκληματικής οργάνωση, η οποία λαμβάνει εντολές από τον αρχηγό της και έχει στόχο τους “ανώνυμους που συμβολίζουν συγκεκριμένα πράγματα” .
Ξεκινώντας την κατάθεση του ο Δημήτρης Ψαρράς αναφέρθηκε στη δημιουργία της οργάνωσης από το Νίκο Μιχαλολιάκο, ήδη από τα τέλη το 1980 που ξεκίνησε ως “μία μικρή ομάδα, μία κλειστή λέσχη νεοναζιστικής επιμόρφωσης”, και με τα χρόνια θέλησε να “διεκδικήσει μέσω της τρομοκρατίας στους δρόμους, να δείξει στην πράξη τη δύναμη του εθνοσοσιαλισμού”.
“Ισόβιος αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος” είπε στο δικαστήριο, τονίζοντας πως “σε καμία φάση της ζωής της δεν υπάρχει η Χρυσή Αυγή χωρίς το Μιχαλολιάκο και ο Μιχαλολιάκος χωρίς τη Χρυσή Αυγή”.
“Ο αρχηγός – συνέχισε – δεν μετέχει στις νυχτερινές εφορμήσεις της οργάνωσης για να είναι αλώβητος και απαράβατος. Είναι υπεράνω, η ενσάρκωση του λαού. Δεν είναι αρχηγός ενός κόμματος αλλά είναι δεδομένος γιατί εκεί τον έχει βάλει ο αρχηγός, όπως έγινε με το Χίτλερ. Περίπου είναι ο Μεσσίας, ο αρχηγός, ιξού και υπάρχουν τελετές μύησης”.
Τόνισε επίσης, πως όλες οι εγκληματικές ενέργειες που έγιναν από το 1992, δηλαδή οι επιθέσεις σε ιδεολογικούς αντιπάλους έως τη δολοφονία του Φύσσα, σχετίζονται με τον αρχηγό.
Μάρτυρας: “Η ΧΑ δεν στοχεύει κατά συγκεκριμένων προσώπων αλλά σε ιδιώτες. Η βία είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει”.
Πρόεδρος: Έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα στην ιδεολογία της;
Μάρτυρας: Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω γράψει 2 βιβλία, αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από ντοκουμέντα της ίδιας οργάνωσης . Για παράδειγμα όταν έγιναν οι συλλήψεις των στελεχών της ΧΑ ο Μιχαλολιάκος είπε στην απολογία του ότι δεν έχουν σχέση με το ναζισμό, αποκήρυξε τα πάντα. Βγαίνοντας από την αίθουσα φώναξε Ζήτω η Νίκη. Αυτό για τους μυημένους είναι Σιν χάιμπ».
Πρόεδρος: Πως λέτε πως στοχεύουν στη βία;
Μάρτυρας: Δεν μπορούν να ασκήσουν πολιτική χωρίς βία. Ο ίδιος ο αρχηγός μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή αναφέρθηκε σε τάγματα εφόδου, στις ξιφολόγχες που θα ακονιστούν στα πεζοδρόμια, φανάτισε τους συγκεντρωμένους οπαδούς του υπέρ της βίας.
Είναι ένα κόμμα που ξεκίνησε σαν μια εγκληματική οργάνωση, η οποία χρησιμοποιεί τη μορφή κόμματος ως κάλυμμα. Παρ’ότι μισούν το κόμμα, πήρε τη μορφή του, επειδή δεν υπάρχει πρόβλεψη για απαγόρευση κόμματος».
Πρόεδρος: Σήμερα η ΧΑ είναι κόμμα στο Κοινοβούλιο που έχει ψηφιστεί από πολίτες. Θεωρείτε ότι μέλη της εγκληματικής είναι ποιοι;
Μάρτυρας: Ο αρχηγός και τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου οπωσδήποτε. Βεβαίως είναι και οι πυρηνάρχες αλλά και απλά μέλη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και ο Ρουπακιας αν και απλό μέλος. Αλλά αυτοί δεν έχουν σχέση με τους ψηφοφόρους. Αυτοί είναι μια άλλη ιστορία.
Ο Δημήτρης Ψαράς κατέθεσε αναλυτικά για:
  • Το καταστατικό της ΧΑ.

Πρόκειται για έγγραφο του 1987-1988, το οποίο η υπεράσπιση δεν αποδέχεται ως αυθεντικό, και του οποίου αντίγραφο είχε κατατεθεί από τον μάρτυρα στο στάδιο της ανάκρισης. .

“Μου το έστειλε η Χρυσή Αυγή, είπε ο μάρτυρας, επισήμως η οργάνωση, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου. Το έστειλαν στο περιοδικό “Σχολιαστής” όπου εργαζόμουν μετά από ένα μικρό σχόλιο άλλου συναδέλφου. Η ΧΑ θεώρησε σωστό να στείλει υλικό γιατί τότε προσπαθούσε να γίνει κάπως γνωστή και με πάγια πρακτική οργάνωσης θεωρεί πως είναι κάποια δημοσιότητα όταν σε σχολιάζει κάποιος αντίπαλος. Αυτό είναι το πρώτο και αληθινό καταστατικό της οργάνωσης, εκείνο που έχει κατατεθεί στον Αρειο Πάγο μερικούς μήνες μετά την είσοδό της στη Βουλή, αναφέρει μόνο ως στόχο τον αγώνα κατά των μνημονίων”
  • Τον οπλισμό της

“Τα όπλα της ΧΑ δεν είναι τα τανκς και τα μπαζούκας, είναι το στιλέτο, τα μαχαίρια, τα ρόπαλα, τα καδρόνια ή παρόμοιες ιδιοκατασκευές όπως είδαμε στη επίθεση του ΠΑΜΕ”

  • Τα τάγματα εφόδου

Τα χαρακτήρισε «στρατό που προκαλούν φόβο, γι αυτό φορούν ειδική ενδυμασία».

«Με τις μαύρες μπλούζες ξεχωρίζουν, όταν σου επιτεθούν 10 ομοιόμορφα ντυμένοι δεν ξεχωρίζεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το κύριο είναι ότι αισθάνονται μέλη μιας στρατιωτικής μονάδας. Στο καταστατικό αναφέρεται γιατί φοράνε αυτά τα ρούχα και άλλα».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.