Ο ΤΡΑΜΠ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΔΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του με τον Ερντογάν: Τα “αγκάθια” που διχάζουν

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την επίσημη διμερή συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής των G-20 στο Μπουένος Άιρες.

Είναι αναμενόμενο ότι η εξέλιξη αυτή θα θυμώσει τον κ. Ερντογάν, ο οποίος ήταν βέβαιος ότι θα έκανε τον μεσολαβητή μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να παρουσιαστεί ως “παγκόσμιος ηγέτης”.

Η ανακοίνωση έφτασε στους δημοσιογράφους μέσω μηνύματος συναδέλφων που συνόδευαν τον Πρόεδρο Τραμπ, στο προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One.

Σύμφωνα με την ενημέρωση:

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι άλλες συναντήσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα αυτή με τον Ερντογάν, δεν θα είναι διμερείς, αλλά στο …πόδι.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η διμερής συνάντηση του κ. Τραμπ με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Και αυτή η συνάντηση θα γίνει “στα γρήγορα”. Αντίθετα φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν οι διμερείς με τον πρόεδρο της Κίνας και τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. Στην τελευταία, από κάποια στιγμή και μετά, θα λάβει μέρος και ο πρωθυπουργός της Ινδίας.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκονται πάλι στα μαχαίρια, με αφορμή τη Σαουδική Αραβία και τους Κούρδους της Συρίας (YPG). Ο πρόεδρος της Τουρκίας πιστεύει ότι ο Αμερικανός ομόλογός του τον πρόδωσε και για τα δύο θέματα αυτά.

Για τη Σαουδική Αραβία ο κ. Τράμπ αποφάσισε να στηρίξει το βασιλικό καθεστώς και τον νεαρό πρίγκηπα διάδοχο. Και για τους Κούρδους του YPG αποφάσισε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους, καθώς τους θεωρεί ετοιμοπόλεμους και αποτελεσματικούς.

Ο κ. Ερντογάν πιστεύει επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να θωρακίσει τον νεαρό Πρίγκηπα διάδοχο για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Σημειώνουμε ότι η συνάντηση του κ. Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε μετά από ενημέρωση που είχε στο προεδρικό αεροπλάνο από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον Bolton και τον Προσωπάρχη Τζον Κέλλι.

Ακύρωσε ο Τραμπ την συνάντηση με τον Πούτιν στην Αργεντινή: Αιτία τα γεγονότα της Κριμαίας

Related …

Πηγή: https://hellasjournal.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.