Πως ο Μητσοτάκης και τα συμφέροντα σχεδιάζουν την εξόντωση του Καμμένου

Η «πολιτική εξόντωση» του Π. Καμμένου και η περιθωριοποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί τον υπ’ αριθμ. 2 στόχο του Κυρ. Μητσοτάκη για τι επόμενες εκλογές – πρώτος παραμένει η νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Το κλίμα που επικρατεί στην Πειραιώς έναντι του υπουργού Άμυνας είναι περίπου πολεμικό και τείνει να πάρει διαστάσεις προσωπικής βεντέτας.
Ενδεικτική η επισήμανση κορυφαίου κομματικού παράγοντα: «Ο Κυριάκος ζει και αναπνέει για να δει τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Βουλής και τον Π. Καμμένο απλό πολιτευτή»! Στο πλαίσιο αυτό, της εξόντωσης δηλαδή του υπουργού Άμυνας, εντάσσεται η επιμονή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση του «Noor 1» αλλά και η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εντάξει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην ακροδεξιά πτέρυγα του πολιτικού συστήματος, ταυτίζοντάς τους -ει δυνατόν- με τη φασιστική Δεξιά. Με αμφίβολα προς το παρόν αποτελέσματα, καθότι μέχρι το 2012 ο κ. Καμμένος ήταν στέλεχος της παράταξης και διατέλεσε, έστω για σύντομο χρονικό διάστημα, μέλος των κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.
Οι λόγοι που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει να στήσει προσωπική βεντέτα με τον ομόλογό του των ΑΝΕΛ, πολλοί και διάφοροι. Πολιτικοί, κομματικοί, προσωπικοί και άλλοι… Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που κάνουν στην Πειραιώς, η αποδυνάμωση των ΑΝΕΛ, σε βαθμό να μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αποτελεί μια από τις προϋποθέσεις για την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Θεωρούν δε ότι αν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μείνουν εκτός Βουλής, η διάλυσή τους θα είναι προδιαγεγραμμένη.
Η κατά καιρούς προσπάθεια του Π. Καμμένου να εμφανιστεί ως εκφραστής και συνεχιστής του Καραμανλισμού είναι σαν αγκάθι στα πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένου μάλιστα ότι ένα σημαντικό τμήμα στελεχών και ψηφοφόρων της παράταξης θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απεμπολήσει τις αρχές που είχε θέσει ο ιδρυτής, είναι αυτό αρκετό για να προκαλεί τριβές κι εντάσεις στα ενδότερα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει και προσωπικούς λόγους να εχθρεύεται τον κ. Καμμένο, που έχουν να κάνουν με τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς εναντίον του για την υπόθεση της Siemens. Αλλά και συνολικά την προσπάθειά του να τον ταυτίσει με την εγχώρια διαπλοκή, κυρίως στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πάντως, δεν σκοπεύουν να μείνουν με… σταυρωμένα χέρια, πέραν των άλλων και διότι αντιλαμβάνονται ότι ο πόλεμος φθοράς που δέχονται μπορεί να αποβεί επιζήμιος έως καταστροφικός στις επόμενες εκλογές. Με το σκεπτικό αυτό, επιστρέφουν στον κ. Μητσοτάκη τις κατηγορίες περί Ακροδεξιάς, με την εκπρόσωπο του κόμματος να επισημαίνει την παρουσία στη Νέα Δημοκρατία, σε θέση μάλιστα αντιπροέδρου, του «χουντικού» -όπως τον αποκαλεί- Άδ. Γεωργιάδη αλλά και του πρώην ΕΠΕΝίτη Μ. Βορίδη. Υπενθύμισε δε ότι ο κ. Καμμένος διατέλεσε υπουργός στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή και για αρκετά χρόνια συνεργάτης του Κων. Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του, ο πρώην γενικός γραμματέας των ΑΝΕΛ Γ. Μοίρας αποδίδει τον πόλεμο συκοφαντιών εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη σε δύο ακόμη λόγους: Πρώτον, οι ΑΝΕΛ πρεσβεύουν μια πατριωτική πολιτική στα εθνικά θέματα, ενώ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί τη λογική της εκποίησης. Δεύτερον, οι ΑΝΕΛ, και προσωπικά ο Π. Καμμένος, δίνουν αγώνα για την κάθαρση και τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο, εκθέτοντας συνεχώς κέντρα άνομων συμφερόντων, για τα οποία «η ΝΔ και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης (αλλά και διάφοροι άλλοι ‘‘όνομα και μη χωριό’’) λειτουργούν ως ‘‘πολιτικά βαποράκια’’», υπογραμμίζει ο κ. Μοίρας.

ΠΑΡΟΝ periodista.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.