Γιάννης Μοίρας: «Με την ΔΡΑΣΗ, η ΝΔ μπήκε στην λογική ωμού κανιβαλισμού πάνω στην κοινωνία»

Η επίσημη συνεργασία με τη Δράση επισφραγίζει το γεγονός ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι ένα σκληρά νεοφιλελεύθερο κόμμα. – Κατάργηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου.
– Κατάργηση  των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
– Ατομικές και όχι συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις, όπου ο εργαζόμενος θα γίνεται εύκολη λεία στον εργοδότη.
– Ελεύθερες απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα και πλήρης απελευθέρωση των όρων και των μορφών απασχόλησης, στη μορφή εργατικής και εργασιακής γαλέρας.
– Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.
– Δουλειά, εάν και όποτε υπάρχει, μέχρι τα γεράματα με συντάξεις πείνας και κατώτατοι μισθοί βαλκανικού επιπέδου.
– Σκόπιμη υποβάθμιση, μέσω βαθιών περικοπών, της δημόσιας δωρεάν υγείας, της δημόσιας δωρεάν παιδείας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, γενικότερα του κοινωνικού κράτους και σταδιακά αυξανόμενη υποκατάσταση της παροχής των υπηρεσιών τους από καρτέλ ιδιωτών και επιχειρηματιών.
– Τυφλές αποκρατικοποιήσεις, με υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα την εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, το ρεύμα, οι συγκοινωνίες κλπ.
Αυτά είναι τα πιστεύω της σημερινής Νέας Δημοκρατίας, τα οποία επισημοποιούνται μέσω της συνεργασίας (πείτε καλύτερα προσχώρηση) Σκυλακάκη, Ξαφά και άλλων σκληρών νεοφιλελεύθερων!
Πρόκειται για μία λογική ωμού κανιβαλισμού πάνω στην κοινωνία και το κράτος, η οποία άλλωστε είχε αποτυπωθεί έμπρακτα και τις ημέρες που ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και απέλυε τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών για να φέρει ιδιωτικά συνεργεία, όπως και τους καθηγητές των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ για να στρέψει τα παιδιά των φτωχών στρωμάτων είτε προς τα ιδιωτικά ΙΕΚ είτε προς την ανειδίκευτη απασχόληση. Η Δράση έρχεται λοιπόν να προστεθεί ως κομμάτι από παζλ πάνω σε μία ιδεολογία, μία ταυτότητα, ένα μοντέλο, μία πολιτική, τα οποία πρώτος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει, πρεσβεύει και -όταν του δίνεται η εξουσία- υλοποιεί. Πρόκειται για όλα όσα πιστεύουν, πρεσβεύουν και θέλουν να επιβάλλουν στη χώρα μας Σόιμπλε και ΔΝΤ.
Προκύπτουν ωστόσο δύο ερωτήματα, ένα για τη ΝΔ και ένα για την κοινωνία:
  1. Οι νεοδημοκράτες που είναι πιστοί στην αρχή του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στην πολιτική παρακαταθήκη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα δεχτούν μετά την παρουσία ακροδεξιών στοιχείων σε κορυφαίους θεσμικούς ρόλους και την προσχώρηση-συνεργασία των σκληρών νεοφιλελεύθερων;
  1. Είναι δυνατόν, εργάτες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μικρομεσαία και φτωχά στρώματα να ψηφίσουν αυτούς τους σκληρούς νεοφιλελεύθερους;

Είναι δυνατό η κοινωνία να παραδοθεί από μόνη της για σφαγή στους δήμιούς της;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.