Σκοπιανόφιλοι στην κυβέρνηση του Κυριάκου

Γράφει η Μακεδονίτισσα Ύστερα από την αποκάλυψη για τον Δημήτρη Σκάλκο (δείτε ΕΔΩ), σειρά έχει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, νυν υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, αλλά και νυν πρόεδρος του κόμματος Δράση.
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προσχώρησε στη Δράση τον Νοέμβριο του 2012. Την 1 Ιουνίου 2013 εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, το οποίο έχει αναστείλει τη δραστηριότητά του για να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. (Πηγή: https://www.tanea.gr/2019/07/09/politics/poioi-einai-oi-51-ypourgoi-kai-yfypourgoi-tis-neas-kyvernisis/ και https://el.wikipedia.org/wiki/)
Έναν μήνα πριν την επίσημη προσχώρηση του κ. Σκυλακάκη στη Δράση, και συγκεκριμένα στις 4/10/2012, η Δράση εξέδωσε Δελτίο Τύπου υπέρ της άδειας λειτουργίας του ψευδομακεδονικού συλλόγου Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού, που εδρεύει στη Φλώρινα.
Το Δελτίο Τύπου εξακολουθεί να είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Δράσης μέχρι και σήμερα. Ύστερα από εφτά χρόνια ενεργής συμμετοχής στη Δράση και έξι χρόνια προεδρίας, ο κ. Σκυλακάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει την άδεια λειτουργίας του ψευδομακεδονικού συλλόγου. (Το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.drassi.gr/pdf.php?id=2513) Αξ
ίζει να σημειωθεί ότι το 1997 είχε προσφύγει κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τη μη αναγνώριση του ψευδομακεδονικού συλλόγου, ο μέχρι πρότινος βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με άλλους εκπροσώπους του ψευδομακεδονικού συλλόγου. (Πηγή: https://www.voria.gr/article/kata-tis-elladas-iche-prosfigi-o-seltsas-gia-makedoniko-somatio)
Την απόφαση του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Αρείου Πάγου αναφορικά με την απόρριψη άδειας λειτουργίας του ψευδομακεδονικού συλλόγου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: https://www.protothema.gr/politics/article/797177/vomva-apo-ton-areio-pago-gia-to-skopiano/
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Δράση δημουργήθηκε το 2009 και την ιδρυτική διακήρυξη αυτής υπέγραψε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. (Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.