Γιατί γελάτε κύριοι;

Σαν κακόγουστο παρωχημένο ανέκδοτο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο CNN, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η αποτυχία της Χρυσής Αυγής να μπει στη Βουλή ήταν  δική του επιτυχία, ενώ υπονόησε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι αντίστοιχο φαινόμενο με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που, συνολικά, αποδίδει στο “λαϊκισμό”!

“Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά”, είπε και πρόσθεσε: “Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική”.

Πολλά είναι αυτά που δεν είπε ο νέος Πρωθυπουργός: Δεν είπε τον τρόπο με τον οποίο αναδείχτηκε η νεοναζιστική οργάνωση, τον ρόλο της “δεξιάς πολυκατοικίας” και πάντα με την καθοριστική συνδρομή συγκεκριμένων γνωστών μίντια, ως βαλβίδα εκτόνωσης μετά τη χρεοκοπία της παλιάς πολιτικής τάξης σε βάρος των δημοκρατικών κατακτήσεων. Δεν είπε επίσης πως πριν την αποτυχία της Χ.Α να μπει στη Βουλή, το κόμμα του είχε υιοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος της ατζέντας της καβαλώντας το ρεύμα της “ακροδεξιάς με γραβάτα” και υιοθετώντας την αντίληψη μιας “σοβαρής Χρυσής Αυγής”. Αποκορύφωμα η χυδαία δημαγωγία με επίκεντρο το Μακεδονικό, όταν η ΝΔ φρόντισε να διχάσει την κοινωνία σε “πατριώτες” και “προδότες”, να υποστηρίξει εκδηλώσεις μίσους με εναγκαλισμό του εθνικιστικού συρφετού της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένης, για να έρθει ως κυβέρνηση να εφαρμόσει κάθε άρθρο της “κατάπτυστης” Συμφωνίας των Πρεσπών και να ομολογήσει πως μέσω αυτής “μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον”.

Ξέχασε επίσης να αναφέρει ότι στη χώρα όλο αυτό το διάστημα και από τα χρόνια της σκληρής καταστολής και υπόγειας συνεργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά  -στην οποία συμμετείχε – με τη Χρυσή Αυγή ξεπήδησε ένας μεγάλος αντιφασιστικός αγώνας που αγνόησε το στενό “πολιτικό συμφέρον” και με επίκεντρο τη δολοφονία Φύσσα κατάφερε να αναδείξει το εγκληματικό πρόσωπο της συμμορίας. Ένας τεράστιος και ανιδιοτελής αγώνας ανθρώπων που υποκατέστησαν συχνά το (βαθύ) κράτος και τις αρχές, προκειμένου να θέσουν τους νεοναζί προς των τεράστιων ποινικών και πολιτικών ευθυνών τους, να τους δημιουργήσουν ρήγματα και, εν τέλει, να προκαλέσουν την οργανωτική τους κατάρρευση, στην οποία ευθύνεται εν πολλοίς η εκλογική αποτυχία.

Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούσε να επαναπατρίσει στο κόμμα του κάθε λογής ακροδεξιούς και όσο διόριζε ως Υπουργούς, “μετανοήσαντες” αρνητές του ολοκαυτώματος, νοσταλγούς της Μακρονήσου και αμφισβητίες του αντιδικτατορικού αγώνα, κάποιοι άλλοι έδιναν αγώνες για να αναδείξουν τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής και μεταφέρουν τους νεοναζί από τη Βουλή, στη φυλακή όπου είναι η φυσική τους θέση. Αντιφασίστας με περικεφαλαία; Γιατί γελάτε κύριοι;…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.