Γιατί ο Μητσοτάκης ανοίγει όλα τα θέματα τώρα

Γράφει ο Άκης Παυλόπουλος – 

Γιατί ο Μητσοτάκης ανοίγει Όλα τα θέματα τώρα; Η απάντηση στο ερώτημα αποκαλύπτει και τη στρατηγική του νέου πρωθυπουργού για το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει τόσο πολύ την ατζέντα εχει διπλή εξήγηση. Πρώτον γιατί επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι εννοούσε απολύτως αυτό για το οποίο δεσμευόταν προεκλογικά ότι η ΝΔ έχει αλλάξει και είναι απολύτως έτοιμη να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης με άμεσες και στρατηγικές παρεμβάσεις σε όλα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Έτσι ο νέος πρωθυπουργός από την δεύτερη μέρα της εγκατάστασης του στο Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να ανοίγει τον ένα μετά τον άλλο τους φακέλους με τα ζητήματα που είχε θέσει και προεκλογικά ως πρώτα στην ατζέντα της ΝΔ.

Η ΔΕΗ, το φορολογικό, η Παιδεία και το άσυλο, το Ελληνικό και βέβαια η Ασφάλεια, συγκροτούν την κυβερνητική ατζέντα με στόχο να επιδείξει αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του θεωρούν ότι μπορεί να μην έχουν περίοδο χάριτος από την κοινωνία, έχουν όμως στη διάθεσή τους ένα ικανό δικαστημα προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το πολιτικό κεφάλαιο που τους εξασφάλισε η αυτοδύναμη εκλογική νίκη, μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει από τις συμπληγάδες τις εσωστρέφειας αναζητώντας το νέο αντιπολιτευτικό πια στίγμα του.

Δεύτερον γιατί το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι αν η νεα διακυβέρνηση καταστήσει σαφές το μήνυμα ότι το αι αποφασισμένη με σκληρή δουλειά και χαμηλούς τόνους να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του Πολίτη τότε θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολύ μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας απο αυτο που την επέλεξε στις εθνικές κάλπες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον πολιτικό χώρο που θα της επιστρεψει να προχωρήσει σε ουσιαστικότερο ανοίγματα προς το χώρο του κέντρου ακυρώνοντας το σχέδιο Τσίπρα για τη συγκρότηση του νέου κέντρου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.