Ποια ονόματα «παίζουν» για υπουργοί της ΝΔ σε περίπτωση αυτοδυναμίας

Πολλά μεγαλοστελέχη αλλά και γενικότερα βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν βέβαιη την εκλογή τους στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, έχουν αρχίσει όχι μόνο να κάνουν σχέδια για τις υπουργικές καρέκλες που επιθυμούν σε περίπτωση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και να διαρρέουν τις επιθυμίες τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια οι επιθυμίες των πολιτικών ανδρών και γυναικών είναι συμβατές και με τα αρχικά τουλάχιστον σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου, αλλά τίποτε ακόμη δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο (και κυρίως η αυτοδυναμία της ΝΔ).

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εάν η ΝΔ κερδίσει αυτοδύναμη τις εκλογές:

Ο αντιπρόεδρος της Ν∆ Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται να οδεύει προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο έτερος αντιπρόεδρος του κόµµατος, Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας προορίζεται για το υπουργείο Οικονοµικών.

Ο Βασίλης Κικίλιας για το υπουργείο Αµυνας.

Ο Κώστας Καραµανλής, διεκδικεί το υπουργείο Υποδοµών.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει καπαρώσει το υπουργείο Τουρισµού.

Ο Γιώργος Κουµουτσάκος φαίνεται πώς βρίσκεται κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ο Νίκος Δένδιας, φέρεται να πηγαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά δεν αποκλείται να μείνει και εκτός κυβερνητικού σχήµατος.

Το ίδιο φαίνεται να συµβαίνει και µε τον προερχόµενο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν αποκλείεται να µετάσχει στο επόµενο Υπουργικό Συµβούλιο.

Ωστόσο, το σενάριο που τον έφερε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν φαίνεται να ευοδώνεται.

Τα επόµενα 24ωρα, εξάλλου, αναµένεται να κλειδώσει και το όνοµα του κυβερνητικού εκπροσώπου, που πιθανώς να προέρχεται από τη δηµοσιογραφική οικογένεια.

Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, µε χαρτοφυλάκιο την ψηφιακή πολιτική, αναλαµβάνει, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, ο µέχρι σήµερα διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.